Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Straff! Efter den här situationen blåste dommaren straff för Ljungskile. En straff som David Johannesson satte i mål. Överlag var det ett fysiskt spel på plan med många avblåsningar.

Ljungskile spelade oavgjort mot Chicago

En bra träningsvecka slutade med en rejäl genomkörare. Ljungskile SK startade hösten med ett kryss.

När Ljungskile välkomnade sina amerikanska bröder och vänner till Skarsjövallen för en träningsmatch under lördagen var det också smygpremiär för höstsäsongen.

Fast så mycket smygande var det inte på plan.

Gästande FC Bridges spelade ett tufft spel mot sina tekniskt mer skickliga motståndare och lät inte Ljungskile lira den fotboll man ville inledningsvis.

Det var hemmalaget som hade mycket boll och fick även mycket frisparkar som skapade ett litet tryck men de sista stora målchanserna saknades.

– Vi har haft en tuff men bra träningsvecka så det var skönt med en sådan här genomförare som matchen ändå blev, säger tränaren Tor Arne Fredheim.

Bytte hela laget i halvtid

I det grönklädda hemmalaget, som spelade med två nästan helt nya elvor i varje halvlek, så gjorde två stycken provspelare debut för klubben.

För lettländaren Edijs Joksts, som haft en hektiskt dag med uppstigning vid 4 på morgonen och landning i Ljungskile först en timme innan match, blev det en halvlek på mittbackpositionen.

Medan vitryssen Mikhail Babich spelade hela matchen. Både som mittback och som mittfältare. En halvlek per position.

Tillsammans med de övriga spelarna på planen så gjorde provspelarna sitt bästa för att hålla det ställningskrig som var och det mållösa stod sig in i halvtidsvilan. Halvlekens farligaste chans hade Peiman Eliassi som helt fri med den amerikanske målvakten sköt rakt på dennes ben.

Medan gästernas farligaste chans var ett öppet mål efter en målvaktsretur som spelaren lyckades lyfta lika högt över som en Håkan Mild straff.

Chicago började piggt i andra

I andra halvlek öppnade Chicagobaserade Bridges piggast och hade redan efter fem minuter skapat två farliga chanser men Alex Horwath och oskärpa räddade Ljungskile den gången.

Ljungskile då? Jo, man oroade på fasta situationer och det var efter två sådana som ledningsmålet kom.

Efter en långfrispark från Markus Gustafsson så blev Edijs Joksts neddragen framför mål med straff som följd.

Den straffen satte specielle målskytten David Johannesson säkert i mål och Ljungskile tog ledningen.

Just Johannesson skulle senare bli varnad för ett gruff med en Bridgesspelare och kort därefter skulle han kanske blivit utvisad då han sparkade bort bollen efter avblåsning.

Kvittering i slutminuten

När klockan sedan klämtade så trodde nog de flesta att Ljungskile skulle ha vunnit matchen. Men ett långskott fick förödande konsekvens.

Alex Horwath, som stått sysslolös länge, fick ett skott mot sig som han såg ut att tippa över ribban. Men bollen slant mellan handskarna och vips så var det 1–1.