Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ljungskiles tränare Jörgen Wålemark. Bild: AVDO BILKANOVIC

Ljungskile spelar testmatch mot kontraktslösa

Säsongen är slut, men Ljungskile spelar en sista match mot ett ihopsamlat gäng kontraktslösa motståndare.
– Det är för att se på spelarna individuellt, säger Jörgen Wålemark.

På onsdagen, med den udda avsparkstiden 14.00 avslutar Ljungskile fotbollsåret 2018. Då kommer det ett gäng spelare som under året har spelat i division 1, 2 och 3 och möter LSK på Skarsjövallen.

– Det är roligare att spela match än att träna. Det blir främst för dem som inte har fått så mycket speltid under året, säger Ljungskiletränaren Jörgen Wålemark som testar två nya ansikten i matchen.

LÄS MER: Ljungskile testar anfallare från IFK Uddevalla

Berggren och Silva

Anfallaren Joakim Berggren är den första och målvakten Matthew Silva är den andra. Kanadensaren Silva har tränat med LSK i ett par veckor och spelade det gångna året med Österlen FF i division 2. Före det var 27-åringen i Bodens BK.

Motståndarna vet Jörgen Wålemark mindre om. Rådgivaren Tore Eliasson har samlat ihop ett gäng spelare som vill visa upp sig. Motala AIF, Assyriska FF, Assyriska BK och Gottne IF är några av deras senaste klubbadresser.

– Laget har givetvis inte tränat eller spelat ihop innan men det handlar om ordinarie spelare i sina klubblag, berättar Jörgen Wålemark.

Öy stannar i LSK

En som inte kommer att spela matchen för Ljungskile är mittfältaren Edin Qy som åkt hem till Norge. Med sig hade 21-åringen ett nytt kontrakt som gör att han stannar i LSK över 2019 också. Det tidigare avtalet gick ut efter säsongen.

– Han är viktig för oss och det var skönt att ha det klart innan han åkte hem. Det är en ung kille som tagit stora kliv hos oss. Vi hoppas att han fortsätter sin utvecklingskurva, säger Wålemark som just nu jobbar med att sätta ihop nästa års spelartrupp.

– Jag ska prata med alla spelare om framtiden och stänger inga dörrar för någon. Prioritet ett är dem som gjort flest matcher i år. Det gäller att vi fattar bra beslut för att bygga vidare för nästa säsong.