Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Hannes Stiller satte målet som gav tre poäng mot Gais i början av juli. Nu möte de igen och LSK får klara sig utan fyra avstängda spelare.

Ljungskile tampas med avstängningar

Senaste Ljungskilesegern i superettan kom i juli. Då slogs Gais med 1–0 och Hannes Stiller gjorde det avgörande målet. Nu ställs ett avstängningsdrabbat LSK inför returmötet.

Nio seriematcher och en cupmatch har passerat sedan den 2 juli och den sista omgången innan uppehållet i superettan. Ljungskile har två oavgjorda men ingen seger sedan den där lördagen i början av juli.

Minnet av den matchen mot Gais har Hannes Stiller nära till hands.

– Det var gött! Ett inlägg från höger av Ahmed (El Amrani) och så nickade jag in den i slutet. Jäkligt skönt.

1–0 segern var Ljungskiles tredje och målet var Stillers senaste i serien. Därför skulle en seger borta mot Gais på söndag betyda mycket för moralen i laget, och självklart viktiga poäng i tabellen.

– Vi är ett utsatt läge och är i ett stort behov av att vinna. Samtidigt vet vi att Gais borta är en tuff match, säger Stiller.

Att det grönsvarta Göteborgslaget står på andra sidan ger också extra känslor för anfallaren som spenderade flera år i IFK Göteborg och före det Qviding.

– Det är speciellt. Jag har spelat många derbyn mot Gais och det var alltid heta matcher. Bra kamp och Gais har en engagerad publik, tycker Hannes Stiller.

Hur mycket längtar du efter nästa mål?

– Det är alltid skönt att göra mål men med det läget vi är i så bryr jag mig inte om det. Jag blir lika glad om någon annan gör mål.

Är målskyttet anledningen till att ni ligger i botten?

– Vi har gjort för lite mål och släppt in för många. Anfallsspelet har varit bättre mot slutet och vi skapade bra chanser mot Ängelholm och Athletic där vi borde haft fler poäng. Det är bara att fortsätta komma till lägen, försöka vara skarpare och utnyttja dem.

Hur är stämningen i truppen?

– Vi tränar på bra och på träningen har vi roligt. Det är på matcherna som det blir lite ansträngt och krampaktigt säger Stiller.

Till matchen mot Gais har LSK-ledningen en del att jobba med kring laguttagningen. Både skador och avstängningar påverkar truppen.

Petter Björlund och Yussif Chibsah är båda avstängda på grund av gula kort i senaste matchen. Även Ken Fagerberg missar ytterligare två matcher (totalt tre) efter det röda kortet mor Syrianska. Dessutom är Lord Ofosuhene avstängd efter en utvisning i U21-lagets match mot Gais den 13 september.

Tillbaka är Allan Mohideen som missade veckomatchen.

– Vi får inte chansen att spela med bästa laget och det är svårt att få kontinuitet, säger LSK-tränaren Zoran Lukic som också tycker att Ken Fagerbergs avslängning är väl hård.

– Det är horribelt med tre matcher. Han kommer sent in med det är inte avsiktligt, jag förstår inte hur de bedömer det.