Joakim Berggren, IFK Uddevallas bäste målskytt 2018.
Joakim Berggren, IFK Uddevallas bäste målskytt 2018. Bild: Erik Weiefors

Ljungskile testar anfallare från IFK Uddevalla

Det är redan klart att Ljungskile tappar två anfallare. Samtidigt testar de IFK Uddevallas bäste målskytt.
– Det hade varit kul att ta ett kliv uppåt, säger Joakim Berggren.

ANNONS
|

I lördags tog division 1-säsongen slut och Ljungskile avslutade med 2–1 hemma mot Skövde AIK. Robin Strömberg gjorde båda målen och efteråt var hela seriens skyttekung tydlig med att det var hans sista match i LSK.

Ersättaren kanske redan finns på Skarsjövallen. Under de senaste två veckorna har IFK Uddevallas 22-årige anfallare Joakim Berggren tränat med Ljungskile. Han har Groheds IF som moderklubb men spelade i LSK:s ungdomslag och var lärling i A-truppen fram till 2015.

"Gått bra på träningarna"

– Kul att det finns ett intresse. Det har gått bra på träningarna och vi får se vad som händer framöver men det hade varit kul att ta ett kliv uppåt.

ANNONS

Under sin tredje säsong i IFK Uddevalla har Berggren fått en större roll. Som anfallare var han division 2-lagets bäste målskytt med tolv fullträffar.

Mogen och effektiv

– Jag har fått spela många matcher och då utvecklas man. Jag har blivit mer mogen i spelet och tappar inte bollen så lätt. Sedan är jag effektivare framför målet, säger han.

Under året har Joakim Berggren sett de flesta matcherna på Skarsjövallen – från bästa position då han kommenterar i sändningarna från LSK:s hemmamatcher. Han har imponerats av Jörgen Wålemarks lag under de senaste månaderna.

– Under hösten har de varit riktigt bra. Hade de haft samma lag på våren så hade de gått upp.

En annan anfallare i bytte IFK Uddevalla mot Ljungskile för ett år sedan. Sixten Cederholm har dock haft stora skadeproblem under året och meddelar via LSK:s hemsida att han lämnar klubben.

Ljungkiles Sixten Cederholm
Ljungkiles Sixten Cederholm Bild: Pelle Börjesson
ANNONS