Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/11

Ljungskile tog efterlängtad seger

85 dagars väntan är över. Ljungskile SK är ett vinnande lag igen - efter ny seger mot Gais. Och nu vågar LSK tro på nytt kontrakt i superettan. "Vi ska klara detta", säger Linus Tornblad efter 3–0-segern.

Fyra avstängda spelare, två poäng på de senaste nio matcherna och inte en seger sedan den 2 juli.

Siffrorna talade inte för Ljungskile SK i söndagens bortamöte med Gais.

Då lossnade det för tabelljumbon i superettan. Fullständigt.

Precis som senaste segern kom den mot Gais. Den gången var det Hannes Stiller som avgjorde sent genom att göra matchens enda mål. Efter den matchen har Gais vägrat att förlorat – fram till på söndagen,

Det var en före detta Gaisare som låg bakom att två trender bröts. Linus Tornblad, 23, gjorde ett mål och passade fram till ett när LSK till slut vann med hela 3–0.

– Det här var riktigt skönt. Men vi hade inget att förlora, konstaterar han.

Matchen var mållös i halvtid efter att Gais startat i ett rasande tempo. Men det formstarka hemmalaget skapade inte några riktigt heta chanser mot ett klokt LSK som stod rätt i positionerna när Gais försökte anfalla.

– Rent försvarsmässigt var det nog vår bästa halvlek, säger LSK-tränaren Zoran Lukic.

Gais började piggt i den andra halvleken, men ett tålmodigt LSK fortsatte att vara disciplinerat. Efter en knapp timmes spel kom även utdelningen framåt.

Linus Tornblad kom fri med Tommi Vaiho på en snabb omställning. Tornblad gjorde inget misstag utan placerade bollen höger om sin gamle lagkompis.

– Jag har ju mött Tommi några gånger på träning och så, säger Linus Tornblad som spelade sex säsonger i Gais, varav fyra i A-laget, innan han kom till LSK i år.

– Det var speciellt att spela här eftersom jag har gjort så många matcher, påpekar Tornblad.

I Gais blev det åtta mål på 81 matcher. 1–0-målet mot Gais var hans andra i LSK på 18 matcher (12 från start).

Tornblad passade också fram Admir Bajrovic till 2–0 innan inhopparen Ahmed Suleiman fastställde slutresultatet till 3-0 i slutet av matchen. Det är första gången för säsongen som LSK gjort tre mål på ett motståndarlag i superettan.

– Vi pratade mycket inför matchen om att våga anfalla och inte vara rädda för att förlora, berättar en lättad Zoran Lukic.

Segern var hans första som tränare för LSK sedan han tillträdde den 22 augusti. Därefter har det blivit tre förluster och två oavgjorda matcher i superettan och en cupförlust mot Kristianstad. Men starka insatser mot bland andra Athletic har ändå gett LSK-supportrarna ett visst hopp om att det ska vända.

En av nycklarna till segern mot Gais var också omskolningarna av spelare som Hannes Stiller (central mittfältare), Aleksandar Kitic (mittback) och Ahmed El-Amrani (högermittfältare i fri roll). Alla stod för framträdande roller.

På lördag väntar en ny viktig match för LSK i jakten på att hänga kvar i superettan. Då kommer Värnamo till Uddevalla arena.

– Den matchen kommer att bli helt avgörande för oss, säger Lukic.