Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

FC Trollhättans Anton Henriksson är klar för Ljungskile. Bild: Johanna Josephsson
FC Trollhättans Anton Henriksson är klar för Ljungskile. Bild: Johanna Josephsson

Ljungskile värvar Anton Henriksson och Gustav Källén

Bohusläningen kunde under torsdagen avslöja att Anton Henriksson var detaljer från en övergång till Ljungskile. Nu bekräftar LSK värvningen. Dessutom plockar klubben in Gustav Källén från Eds FF.

Ljungskile har börjat bygga truppen inför den kommande säsongen i division 1. På torsdagskvällen presenterar klubben sina två första nyförvärv.

Bohusläningen kunde under dagen avslöja att forwarden Anton Henriksson var nära en övergång till klubben. LSK bekräftar nu värvningen på sin hemsida.

Henriksson kommer närmast från seriekonkurrenten FC Trollhättan där han noterades för nio mål förra säsongen.

– Anton är en poängspelare med fint spelsinne. Det är även en spelare med lokal förankring som vi haft ögonen på och nu föll bitarna på plats – så vi kan välkomna honom till LSK. Det är även en karaktärsspelare som vill något med sin fotboll och därför känns det bra att kan utvecklas här i LSK, säger LSK:s huvudtränare Erik Lund till klubbens hemsida.

Henriksson har skrivit på ett ettårskontrakt.

Dessutom har klubben gjort klart med den 23-årige ytterbacken Gustav Källén som närmast kommer från Eds FF.

Källén provtränade med klubben tidigare under vintern och är nu alltså klar för spel i LSK. Kontraktet gäller över två år.

– Även Gustav är en ambitiös spelare som vill utvecklas mycket. Det är en fysisk spelare med bra ”motor” och en fin teknik som verkligen brinner för att utvecklas. Det är en spelare som jag tror kommer överraska många framöver, säger Erik Lund.