Avstängd. Ljungskile får klara sig utan Patrik Wallin i matchen mot Kristianstad.
Avstängd. Ljungskile får klara sig utan Patrik Wallin i matchen mot Kristianstad.

Ljungskile vill ha offensiv utdelning

Ett leende LSK fokuserar på sin egen prestation i helgens bortamatch. – Det gäller att ta tillvara på möjligheterna, säger Glenn Ståhl inför Kristianstadsmatchen.

ANNONS
|

Ljungskile går in i den åttonde omgången av division 1 södra med tätkänning. Tre poäng skiljer upp till toppande Landskrona Bois. Längre ner i tabellen, på nionde plats, ligger Kristianstad FC som inte fått den utdelning de önskat hittills.

Lördagens motståndare har blandat en hel del under inledningen av säsongen. Efter en förlust och en oavgjord match hemma på Kristianstad IP:s gräsplan beslutade klubben sig för att spela kommande hemmamatcher på konstgräsplanen intill. Resultatet lät inte vänta på sig.

I senaste hemmamatchen mot Assyriska BK blev det KFC-seger med hela 7–1.

– Sedan förlorade de på konstgräs borta mot Oskarshamn så vi lägger inte så mycket fokus på underlaget. Vi har gjort många bra matcher på plast och har utvecklat vårt offensiva spel de senaste veckorna. Vi har mött många bättre lag än dem och det handlar om vad vi ska göra, säger Ljungskiletränaren Glenn Ståhl inför matchen.

ANNONS

I Ljungskilelägret är det relativt skadefritt. Vissa skavanker finns hos Jakob Olsson och Omar Jagne sedan tidigare. Den offensiva duon var med och hoppade in i den senaste matchen, 2–1-segern hemma mot Assyriska.

– Båda har inte kunnat träna för fullt de sista men anmäler sig till tjänstgöring. Samtidigt har Hampus (Dahlqvist) och "Molla" (Viktor Mollapolci) gjort det bra så det är ett lyxproblem att ta ut laget, säger Ståhl.

En spelare är definitivt borta mot Kristianstad. Patrik Wallin är avstängd.

– "Walle" är annorlunda från de andra typerna som vi har. Han har varit central för oss och en nyckel mellan backlinje och mittfält, duktig på att orientera sig och har en bra passningsfot. Vi har Linus Dahl, Jonathan Gustafsson och Niclas Holgersson som kan gå in där och de passar i olika scenarior. Jag har en tanke klar hur vi ska lösa det, säger Glenn Ståhl utan att gå in på vem som ligger närmast till hands.

Mungiporna pekar uppåt i LSK. Laget vill gärna följa upp med en ny seger för att befästa sin plats i toppen.

– Vi åker ner med ett leende. Jag vet hur de önskar att spela och tror att det blir en match där tillfälligheterna avgör. Det gäller att ta tillvara på möjligheterna.

ANNONS

Läs också:

Avspark

Division 1 södra

Kristianstad FC–Ljungskile SK

Kristianstads IP: lördag 16.00

Läget i laget: Patrik Wallin är avstängd efter att han fick sitt tredje gula kort mot Assyriska BK. Jakob Olsson och Omar Jagne har varit småskadade men är bättre än för en vecka sedan.

ANNONS