Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lord Ofosuhene.

Lord till Ljungskile?

Tre provspelare deltog i Ljungskiles U21-match på tisdagskvällen. Anfallaren Lord Ofosuhene gjorde ett av målen i 3–1-segern.

Falkenberg värvade anfallaren Lord Ofosuhene från Inter Allies FC i Ghanas Premier League just före säsongsstarten. Han fick sitt arbetstillstånd och debuterade mot Jönköping i slutet av april.

Men det blev bara tre allsvenska matcher i den halländska klubben för 22-årige Ofosuhene. I juni meddelade Falkenberg att de inte förlänger kontraktet.

I förra veckan dök Lord Ofosuhene upp i Sverige igen och spelade med Halmstads U21-lag, för övrigt i samma serie, U21-superettan södra, som Ljungskile spelar i. Ett Ofosuhene-mål blev det i den matchen mot Gais.

Ännu ett mål blev det i samma serie när ghananen provspelade med Ljungskile på tisdagskvällen. Lord Ofosuhene satte 1–0 borta mot ett starkt Örgryte där bland andra George Mourad, Hampus Bohman och Dardan Mustafa spelade från start.

Matchen slutade med 3–1-seger för LSK. Övriga målskyttar var de båda tonåringarna Niclas Holgersson och Farhad Mohammadi. Ljungskile slutar sjua av åtta lag i U21-superettan södra efter fyra segrar på 14 matcher.

– En bra U21-match, det var kul att se hela laget med (Gustav) Hallberg och Holgersson som gjorde ett jättefint mål. Provspelarna skötte sig bra allihop och vi får utvärdera dem nu, säger LSK-tränaren Jonas Olsson.

De övriga två som testade var spelare som kan spela på flera offensiva positioner. Lamin Jaiteh är norrman men spelar just nu i Finland. Jackson är brasilianare och LSK har fått kontakten via Anders Wallgren.

25-årige Seydou Bocar Seck från Senegal anslöt på tisdagen och spelade direkt i matchen mot Örgryte. I morgon natt (23.59 den 11 augusti) stänger transferfönstret och troligen kommer Ljungskile att agera under de sista timmarna.

– Vi har gjort oss av med några spelare under sommaren och hoppas få in två namn till. Men det kan bli noll eller tre också, säger Jonas Olsson.

Fortsättning lär följa.