Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Simon Hastegård

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Lottningen klar – de får Sverige möta i VM-kvalet

Belgien, Armenien och Malta.
Där har du Sveriges motståndare i VM-kvalet.

Den första omgången av VM-kvalet i futsal spelas i Sverige i månadsskiftet januari och februari.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Under onsdagseftermiddagen lottades grupperna och Blågult får möta Belgien, Armenien och Malta. Ettan och tvåan går vidare till nästa runda.

IFK Uddevallas landslagsmålvakt, Robin Armandt, har spelat två VM-kval tidigare och är en av de mest rutinerade i truppen med sina 40 landskamper.

– Lottningen känns spännande. Det är svårt att säga vilka som är favoriter, men jag tycker att vi ska vinna gruppen. Nu har vi kommit så långt i vår utveckling och tränarna har en tydlig spelstil som gör att vi kan gå vidare, säger Robin Armandt.

IFK Uddevalla dominerar

I början av december spelade Sverige träningsturneringen Nordic cup i Danmark där de slutade tvåa av fem landslag. Då bestod nästan halva truppen av spelare från IFK Uddevalla, hela åtta stycken.

Men snart blir det mer allvar när VM-kvalet ska avgöras. Först på fredag presenterar förbundet vilken stad som kommer att få arrangera matcherna.

– Det ska bli fantastiskt. Det blir spännande att se hur arrangemanget blir. Jag tror absolut på mycket publik och härlig stämning, säger Robin Armandt.

VM i Litauen

På förhand är Belgien det svåraste motståndet för Sverige.

– Jag vet inte hur bra de är, men vad jag har fått höra är Belgien ungefär lika bra som Nederländerna som vi har slagit tidigare.

VM-slutspelet avgörs i Litauen hösten 2020.