Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Lund och hans Ljungskile ställs mot seriekollegan Utsikten i ett hett genrep på lördag. Bild: Håkan Fredriksson
Erik Lund och hans Ljungskile ställs mot seriekollegan Utsikten i ett hett genrep på lördag. Bild: Håkan Fredriksson

LSK-duo debuterar i genrepet: ”Ska bli jättekul att se dem”

Ljungskile SK möter Utsiktens BK i ett hett genrep på lördag. Då är det dags för Conteh Murana och Muhammad Abdallah Hussain att debutera för LSK.
– Det ska bli jättekul att se dem i matchspel, säger Ljungskiles tränare Erik Lund.

Med en vecka kvar till premiären – borta mot Assyriska Turbadin – åker Ljungskile i helgen till Göteborg för att matchas mot seriekollegan Utsikten på Ruddalen, laget som av många räknas som favoriter till uppflyttning i år.

"Kiken" tränas av Daniel Karlsson och bland spelarna finns Niklas Olsson, Albin Skoglund och Mirad Garza som lämnat LSK under vintern.

– Det blir ett bra test för oss. Vi har många nya spelare som ska spela ihop för första gången, så det blir en utmaning för oss. Dessutom möter vi seriefavoriterna, säger Erik Lund, som ser fram emot träningsmötet.

Murana och Abdallah debuterar

Mot Utsikten gör både Conteh Murana och Muhammad Abdallah Hussain debut i LSK-tröjan. Duon anlände till Sverige under torsdagen och testades negativt för covid-19 samma dag. Enligt Erik Lund kommer båda att testas igen på själva matchdagen.

– Det är speciella tider, och det har varit en kraftansträngning att få hit dem så snabbt som möjligt, säger LSK-tränaren.

Lund beskriver Murana och Abdallah som två spännande talanger.

– Det finns stor potential i båda, det är ingen tvivel om det. Samtidigt behöver de lite tid att anpassa sig.

Två andra spelare som finns med i Ljungskiles trupp mot Utsikten är senaste nyförvärvet Fredrik Martinsson från Gais och provspelaren Mattias Özgun, som förra helgen spelade 75 minuter mot IF Karlstad Fotboll.

– Vi vill se mer av Mattias. Han tränade med oss i torsdags och såg väldigt spännande ut.

Ljungskile får dock klara sig utan skadade Daniel Garcia Olsson och Oskar Lindberg.

– Daniel har en lättare bristning i baksida lår, men det är ingen fara. Det är en försiktighetsåtgärd inför premiären. Vi räknar med att han ska vara tillbaka i full träning på måndag. Det samma gäller Oskar. Han har en bristning i baksida lår, men ska förhoppningsvis vara tillbaka i träning i nästa vecka.

Lördagens match blir Ljungskiles fjärde under försäsongen. Erik Lund har klart för sig vad han vill se mot Utsikten.

– Jag vill se ett lag som visar samma spelglädje, som vi visat tidigare på försäsongen. Och att vi hittar linjer i spelet, säger han.

Ligger ni i fas?

– Ja, det tycker jag. Vi har tränat hårt under försäsongen och känner oss laddade och redo för säsongsstarten. Det ska bli jättekul. Vi ska vara ett jobbigt lag att möta.

Bohusläningen sänder LSK:s match mot Utsiktens BK på Ruddalen i Västra Frölunda. Matchen spelas på lördag och har avspark klockan 12.