Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

LSK föll på nytt i cupen

Ljungskile SK fick det tufft i bortamötet mot allsvenska Sirius i Svenska cupen.

824 åskådare hade tagit sig till ett soligt Lötens IP konstgräs för att se allsvenska nykomlingen Sirius ta emot Ljungskile.

Hemmalaget inledde piggast och tryckte tillbaka Ljungskile, som mest fick slå ifrån sig bollen och chansa framåt. Men Ljungskile spelade upp sig och skapade ett par halvchanser. I den 29:e matchminuten var nyförvärvet Tommy Filipovic nära att ge LSK ledningen, men skärpan saknades i avslutet. Istället tog Sirius ledningen med 1–0 genom Stefano Vecchia i den 30:a minuten.

Därefter skapade hemmalaget ett par chanser till, men 1–0 stod sig i halvtid. Försvarsmässigt gjorde LSK en bra första halvlek och bjöd inte hemmalaget på några enkla målchanser.

– Vi hade en period i första halvlek, där vi skapade ett par halvchanser, säger Glenn Ståhl.

I den andra halvleken fortsatte hemmalaget att trycka på framåt och höll ett högt tempo. 2–0-målet kom efter 55 minuters spel. Duktige Kingsley Sarfo fångade upp en retur och tryckte in bollen bakom en chanslös Simon Forslund i LSK-målet.

Ljungskile gav inte upp utan fortsatte att kämpa på. I den 63:e minuten hittade Linus Dahl fram till Hampus Dahlqvist, som inte fick ordning på bollen och chansen rann ut i sanden. LSK hade därefter ingen riktigt het reduceringschans mot ett Sirius, som spelade för en plats i kvartsfinalen. Sirius var det klart bättre laget än Ljungskile, sett över hela matchen och vann helt välförtjänt.

– Jag är stolt över killarnas insats. Vi stod upp väldigt bra och kämpade för varandra genom hela matchen. Vi visste på förhand att det skulle bli en jättetuff match mot ett Sirius, som är skickliga både individuellt och som lag.

Dessutom fick vi Alexander Mellqvist skadad tio minuter före matchstart och han är en viktig spelare för oss, berättar Glenn Ståhl, som lyfter fram Jonathan Gustafsson på mittfältet.

Han fortsätter:

– Det är klart att vi hade önskat poäng i den här matchen, men vi gjorde så gott vi kunde efter omständigheterna. Vi fick jogga mycket boll under matchen och när vi jobbade tillbaka den så var vi trötta. Men det här är en erfarenhet för oss.

LSK avslutar Svenska cup-äventyret med att möta Arameisk-Syrianska hemma på lördag.

– Det blir en tuff nöt att knäcka, men vi ska göra vårt bästa för att avsluta cupäventyret med flaggan i topp, avslutar Ståhl.

Med många spelare borta släppte Ljungskile fram två spelare från U19-laget, Mathias Andersson och Philip Granander, som hoppade in mot slutet.