Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ljungskile får tillbaka sin bäste målskytt, Aniekpeno Udo (9), till mötet med serieledande Utsikten. Bild: Håkan Fredriksson

LSK har goda utsikter att slå serieledarna

Ljungskile SK och Utsiktens BK har mött varandra fyra gånger de senaste två säsongerna. Hemmalaget har vunnit varje gång.

Talar statistiken för att Ljungskile vinner onsdagskvällens hemmamatch mot Utsikten?

Ja. Lagen har spelat i samma serie under de två senaste säsongerna – där resultatet är helt jämnt med två segrar var, men det är alltid hemmalaget som vunnit.

Om den trenden håller i sig så vinner alltså LSK mot västkustkonkurrenten och söderettans serieledare.

Varnar för skyttekungen

– Det var bra statistik men jag vet inte om det betyder något. Det är två lag som kan varandra väl med många spelare som varit i båda klubbarna. De har (Amar) Muhsin med en bra vänsterfot som leder skytteligan och det gäller att vi är vaksamma runt honom. Han är rörlig och har ett bra skott, säger Ljungskiletränaren Jörgen Wålemark som ledde laget i klubbarnas senaste möte i söderettan.

Den 28 oktober vann LSK med hela 4–0 på Skarsjövallen.

– Vi dominerade kraftigt, skapade mycket lägen och gjorde två tidiga mål, minns Wålemark.

Utsikten och Ljungskile möttes också under årets försäsong. Den andra mars vann LSK med 1–0 efter mål av Jesper Westermark, som tidigare har spelat i just Utsikten.

Inför matchen

Division 1 södra

Ljungskile SK–Utsiktens BK

Skarsjövallen: onsdag, 19.00

Läget i laget: Jonahan Gustafsson missade helgens match på grund av magsjuka men var åter i träning på tisdagen. Aniekpeno Udo är åter efter avstängning. Långtidsskadade Joel Palmquist närmar sig full träning men är inte riktigt redo för spel ännu.

Tränarkommentar: "Vi är på väg åt rätt håll med två segrar i rad. Alla som spelade i helgen var bra och vi har konkurrens om alla platser. Det är bra för vi har en ny match i helgen mot Värnamo", säger Jörgen Wålemark.