Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Tackar för sig. Jonathan Johansson, här med LSK mot Hammarby i Svenska Cupen, flyttar till Norge och Notodden. I superettan blev det ett framträdande under säsongen.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

LSK säljer målvakt

Nu är det klart: Jonathan Johansson, 24, lämnar Ljungskile för spel i Norge. – Det är den bästa lösningen, säger målvakten.

Som Bohusläningen tidigare skrivit har uppgifter placerat Jonathan Johansson i Norge och Notodden, hemmahörande i tredjeligan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Nu är affären i hamn. Klubben köper loss målvakten – som satt på utgående kontrakt – från LSK. Avtalet sträcker sig över nästa år med möjlighet till förlängning.

– Det blir jättebra för båda parter. Jag behöver få matchrutin och kommer få chansen att utveckla mina brister. Det är den bästa lösningen, säger Johansson under måndagens bilfärd mot Norge.

Ytterligare en klubb fanns med som intressent: Ullensaker/Kisa i norska motsvarigheten till superettan.

– Det har stått mellan två klubbar. Jag vet egentligen väldigt lite om båda två. Notodden har visat ett stort intresse. Det är en klubb med möjligheter, stor potential och en fantastisk arena.

I Notodden, 12 mil sydväst om Oslo, bor knappt 10 000 människor.

– Det lär bli annorlunda. Nog för att jag har bott i Uddevalla, men det här är litet med stort L. Jag är norrlänning och friluftsmänniska och kommer att ha nära till naturen. Så det finns möjligheter.

Hur vill du sammanfatta tiden i LSK?

– Det är blandande känslor. Jag är såklart besviken på att jag inte har fått spela mer och inte fick förnyat förtroende efter matchen mot Ängelholm. Samtidigt har jag lärt känna fantastiska människor som verkligen brinner för klubben.

Nämnda Ängelholmsmatch (2–2) blev enda framträdandet i superettan den här säsongen för Johansson, som tror på en uppryckning från LSK.

– Jag hoppas på en stark höst. Det unnar jag verkligen alla spelare och Jonas (Olsson) som är en grym tränare. Bara spelarna gör som han säger kommer vi att hålla oss kvar utan problem.

LSK-tränare Olsson säger så här om försäljningen:

– Det är samma som med Peiman (Eliassi): vi hade gärna haft kvar Jonathan. Men det blev en bra lösning för alla parter.

Det kommer inte att dröja innan en ersättare är klar.

– Vi har en plan. Det kommer att vara klart innan Halmstad (på lördag).

IFK Göteborgs Oliver Gustafsson har provtränat med LSK och har ett blåvitt avtal som löper ut den sista juli. Men Olsson vill inte nämna några namn.

– Där får du inget svar. Det blir bara spekulationer.

Johansson gör sin första träning med nya klubben på måndagskvällen. Redan i morgon tisdag är han redo för debut när serietrean Notodden spelar borta mot Baerum.

– Jag har hållit igång bra med LSK, det är bara att köra på.