Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Aleksandar Kitic spelade 90 minuter i Ljungskiles sista träningsmatch innan superettan återstartar på lördag.

LSK testade taktik och sin fysik

Tuffa amerikaner gav LSK en tuff match – och dessvärre en ny skada. Ännu en anfallare fick kliva av under träningsmatchen mot FC Bridges.

Ljungskile träningsspelade på måndagskvällen mot amerikanska FC Bridges, ett lag med spelare som reser runt i Europa i hopp om att spela till sig ett kontrakt med någon klubb.

Som många amerikanska lag är även FC Bridges storväxta och fysiskt starka. Det var dock inte därför Hannes Stiller fick kliva av alldeles i inledningen. LSK-anfallare tog sig åt höften och ersattes av Linus Tornblad.

– Det drog till i höftböjaren på mig, jag skulle tippa på att det är någon bristning för det stelnade till här efteråt. Jag får känna hur det känns i morgon, berättade Hannes Stiller som fick coacha under resterande delen av matchen.

Extra otur med ännu en anfallare skadad då Tim Nilsen fick gå av senast.

– De här två matcherna har inte varit bra om man ser det så. Samtidigt måste man spela om det ska bli något av det i slutändan, det går inte att ligga hemma i sängen hela tiden, säger Stiller.

Han fick dock se sitt lag ta ledningen strax efteråt.

Möjligen var det också med nordamerikansk inspiration som matchens första – och enda – mål kom. Ljungskiles högerback Ahmed El-Amrani sköt från långt håll och Alexander Mellqvist vinklade in 1–0 med huvudet. Skott och styrning, som i hockey ungefär.

Utöver bytet på Stiller så skiftade LSK inte lika mycket som i fredagens match mot Svane. Målvakterna fick en halvlek var vilket även gällde mittbackarna Josemar och Pedersen samt Suleiman och Chibsah på mittfältet.

Det intressanta skiftet i pausen var i stället den taktiska. Tre centrala mittfältare i LSK.

– De (Bridges) spelar lite annorlunda än vad vi är vana med. Vi försöker ändra lite i andra men då ändrar de igen. Det får egentligen ingen effekt över huvud taget. Vi vill testa det för att eventuellt kunna spela med tre centrala mittfältare i serien med, det ger en tyngd på mitten, säger tränare Stiller.

Även David Frölund, som vilade helt i fredags, spelade större delen av andra halvlek där också unge Tobias Berntsson fick chansen i anfallet i slutet.

– Nu blir det mer en taktisk del fram till på lördag. Alla är igång utom mig själv och Tim, som fortfarande har ont i foten, men det handlar om smärta och är ingenting som kan bli värre, vi får se hur det ser ut i veckan, säger Hannes Stiller.