Zoran Lukic.
Zoran Lukic.

Lukic: "Det finns en maktkamp i LSK"

Zoran Lukic var länge den hetaste kandidaten att leda Ljungskile nästa säsong. Så blir det inte.

ANNONS
|

Zoran Lukic var länge den hetaste kandidaten att leda Ljungskile nästa säsong. Så blir det inte. Fotbollsutskottet har beslutat satsa på någon annan. – Det är en maktkamp i klubben som jag inte vill bli en bricka i, säger Lukic.

Det var i slutet av augusti som Zoran Lukic presenterades i Ljungskile. Tränaren fick uppdraget att rädda kvar klubben i superettan – men trots en uppryckning under hösten slutade LSK näst sist.

På tolv matcher under Lukics ledning – varav en i cupen – vann LSK tre och spelade lika två matcher. Efter degraderingen till division 1 har Zoran Lukic ändå varit huvudkandidat till att leda Ljungskile även under nästa år. Så blir det inte.

ANNONS

På onsdagsförmiddagen meddelade Ljungskile att Zoran Lukic inte blir kvar i klubben. – När vi vägt för- och nackdelar angående vilken tränare vi ska ha i LSK så är vi tillbaka till det som är vår styrka sedan tidigare. Stort fokus på struktur och bra försvarsspel, säger Bosse Wålemark i Ljungskiles fotbollsutskott. – Vår bedömning har då blivit att vi söker någon annan. Vi har just åkt ur en serie och måste kämpa för att få ihop ett slagkraftigt lag. Lönefrågan har inget med saken att göra.

Fotbollsutskottet fortsätter sitt arbete med att hitta rätt tränare till 2017.

– Vi jobbar med några som är mycket aktuella som vi ska presentera för styrelsen och andra nyckelpersoner inom det närmaste, säger Wålemark.

Zoran Lukic själv sa tidigt att han ville fortsätta i Ljungskile. Ordföranden Erland Holmdahl sa också tidigt att Lukic sätt att vilja driva Ljungskile var något som tilltalade honom. Men nu säger Zoran Lukic att det finns två falanger i Ljungskile som strider mot varandra. Ett som han själv tillhör som vill bygga upp ett nytt LSK:

– Vi vill bygga upp en förening som bygger på tydlighet, ärlighet och öppenhet. Ett LSK där man håller vad man lovar. Sedan finns det en annan falang som vill fortsätta på det gamla spåret som jag uppfattat det, säger Lukic.

ANNONS

Att hans falang då tycks ha förlorat i valet av tränare säger han sig respektera, även om han tycker det är tråkigt.

– Jag förstod direkt att det man motstridigheter inom klubben när jag kom. Men det är ingenting som påverkat laget. Kanske har en del spelare påverkats av att det varit rörigt, men jag upplever det inte som att jag blivit motarbetad i mitt arbete, säger han.

Som det har blivit är det lika bra att det inte blir någon fortsättning, tycker han.

– Det är tydligt att det pågår en maktstrid och jag vill inte bli en bricka i det, säger han.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS