Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Zoran Lukic i sin första match med LSK.

Lukic lärdomar om Ljungskile

Ingenting i poängväg – men ett litet steg framåt i kunskap om laget. Så sammanfattar Ljungskiletränaren Zoran Lukic situationen efter sin första match i LSK.

När Zoran Lukic står i korridoren längst ner under Gamla Ullevis läktare har hans LSK precis förlorat den första matchen under hans tid i klubben. En tid som bara är ett drygt dygn.

Det har gått fort sedan han presenterades på söndagen. Ett träningspass och så matchen mot Örgryte där hemmalaget vann med 3–1 (1–0).

– Vi har tagit ett litet steg bakåt från målsättningen. Jag hade goda förhoppningar att klara minst oavgjort här, säger han.

Zoran Lukic ställdes inför ett dilemma till matchen. Börja på noll eller bygga vidare på det som fanns i Ljungskile när han kom till klubben.

– Skrota spelsystem och organisation eller kompromissa med det som spelarna känner sig trygga med. Det blev till slut det andra alternativet och det visade sig helt fel i första halvlek, vi är inte med i matchen och har fel utgångspositioner på nästan alla spelare, säger tränaren.

I andra byttes Ahmed Suleiman och Admir Bajrovic in och Zorans idé var att spela mer offensivt. Då tyckte han att det kändes tryggare och fler chanser skapades. Något som ändå inte gav utdelning i form av mål.

Sedan kom Öis 2–0-mål.

– Då försvann den lilla energin för ett sargat lag som LSK är i dagsläget. Den här matchen är bara att lägga åt sidan och det enda värdet är att jag har lärt mig mycket om spelarna. Både om deras mentala sinnesstämning och fysiska status, det kommer hjälpa mig att värdera saker, och att vi får ett bättre spel som kan ge resultat, säger Zoran Lukic.

– Förlorar man kan man rent krasst säga att det inte var bra, och det var det ju inte. Men sista halvtimmen när vi spelar 4-3-3 tycker jag att det börjar likna någonting som jag vill att vi ska bygga vidare på. Då var det bättre organisationsmässigt och vi hade längre anfall.

Lärdomen blir vinsten från mötet med Öis.

– Jag har lärt mig någonting från den här matchen, men det är bara jag som har vunnit något på det, för LSK har fortfarande noll poäng.

Blir det 4-3-3 på torsdag i cupmatchen mot Kristianstad?

– Ja, det kan jag säga. Definitivt.