Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

IFK Uddevalla blev sista lag till kvartsfinal i DM efter seger mot Rosseröd under tisdagskvällen. Bild: Håkan Fredriksson
IFK Uddevalla blev sista lag till kvartsfinal i DM efter seger mot Rosseröd under tisdagskvällen. Bild: Håkan Fredriksson

Lyckat med nytt upplägg för Bohusläns fotbolls-DM

Det nya formatet på herrarnas fotbolls-DM verkar har fallit väl ut. Ett lag drog sig ut innan gruppspelet men i övrigt har inga matcher ställts in under säsongen.

Bohusläns fotbollförbund gjorde om herrarnas distriktsmästerskap till årets säsong. Skillnaden från tidigare var att de bäst rankade lagen stod över gruppspelet och gick direkt till åttondelsfinal eller kvartsfinal. Det gjorde att antalet anmälda lag ökade från 21 till 27.

Ett upplägg som verkar fungerat bra. Visserligen drog sig Svenshögens SK ur efter lottningen och därmed blev det bara tre lag i grupp D. I övrigt har inget lag lämnat walk over till någon match under DM hittills.

– Det är jättebra och vi är nöjda för att lagen är nöjda och positiva. Jag har inte hört några negativa åsikter – och om det finns sådana så brukar jag få höra dem, säger Leif Lindvärn, vice ordförande i tävlingskommittén på Bohusläns fotbollförbund.

Klart med kvartsfinallag

Herrestad, Valla, Skärhamn, Kungshamn och Rosseröd vann var sin grupp och gick till åttondelen dit Munkedal, Ödsmål och IFK Uddevalla var direktkvalificerade.

Herrestad slog Valla med 7–0, Munkedal slog Skärhamn med 4–0, Kungshamn slog Ödsmål med 4–0 och till sist vann IFK Uddevalla över Rosseröd med 8–0 i den sista åttondelsfinalen. Därmed är kvartsfinallagen helt klara.

I damernas turnering delades de nio anmälda lagen upp i två grupper där ettan och tvåan gick vidare. Vallens IF slog Orust FC med 2–1 i den ena semifinalen under tisdagskvällen och får möta Rössö eller Bullaren i finalen.

Fakta: Bohusläns fotbolls-DM

Damturneringen: Semifinaler

Orust FC (1)–Vallens IF (2) 1–2

IK Rössö (1)–Bullarens Goif (2) 21/5

Herrturneringen: Kvartsfinaler

Herrestads AIF (4)–Ljungskile SK (1) 14/5

Munkedals IF (4)–Stenungsunds IF (2) 14/5

Kungshamns IF (4)–Grebbestads IF (2) 21/5

IFK Uddevalla (2)–IK Oddevold (1) datum ej klart, men senast 30/5

(Lagens divisionstillhörighet inom parentes)