TRE MÅL. Recbecka Blomqvist visade vad hon kan som anfallare.

Målsuccé för Rebecka Blomqvist

I fjol var hon yttermittfältare - i år är hon tänkt som anfallare. Och i träningsmatchen mot Örebro blev det dundersuccé för Rebecka Blomqvist i den nygamla rollen. – Det är där jag vill vara, säger hattrickhjälten.

|

Nästa helg väntar fjolårets tvåa, Rosengård FC, i Svenska cupen för GFC. I genrepet mot Örebro stod göteborgarna, och inte minst talangen från Uddevalla Rebecka Blomqvist, för en lovande insats. 19-åringen som i fjol mest huserade på kanten har under årets försäsong i stället fått chansen i en nygammal roll som anfallare.

– Det är där jag har spelat under nästan hela karriären. Det var kul att vara på kanten, men det är längst fram jag trivs bäst, säger hon till gp.se

Mot Örebro bildade hon återigen forwardspar med landslagsanfallaren Pauline Hammarlund. Och då blev det jättesuccé. Blomqvist stod för en spelmässigt stark insats och bjöd dessutom på ett hattrick när GFC fick med sig en 4-3-seger hem från Närke.

– Alltid kul att göra mål. Det var en riktigt jämn match som svängde fram och tillbaka, men skönt att vi vann till slut.

Första målet prickade hon in i första halvlek när hon gav bortalaget ledningen med 2-1. Men Örebro vände på tillställningen och i när Lisa Dahlkvist sköt 3-2 i den 65:e minuten såg det ut som att hemmalaget var på väg mot segern. Rebecka Blomqvist var dock inte färdig. Först kvitterade hon till 3-3 och i den 86:e minuten klev hon fram och satte vinstmålet.

– Det är något extra att få avgöra i slutet, det blir en kick, säger hon.

Totalt har Blomqvist nu gjort fem mål på tre träningsmatcher.