Träningsmatchen mellan Örgryte och Ljungskile slutade 1–0 sedan Aniekpeno Udo och LSK missat många målchanser. Bild: Jonas Lindstedt

Många LSK-missar i regnigt möte med Örgryte

I snöblandat regn möttes Örgryte och Ljungskile på Öis-gården. LSK missade chanserna och hemmalaget kunde vinna med matchens enda mål.
– Det är bara att lära oss att vad vi måste höja upp, säger Jörgen Wålemark.

|

Efter tio minuters spel kom matchens två första chanser, och det var den förre Öis-spelaren Jakob Olsson som var inblandad i båda. Först slog Olsson – för dagen vänsterback – ett långt inlägg som Erik Westermark nickade i stolpen. Bollen rensades ut till en hörna som Olsson fångade upp utanför straffområdet. Högerskottet träffade klockrent i stolpen.

Ljungskile var det bättre laget i den första halvleken men det var mållöst in till pausen.

– Vi startade bra och skapade många bra lägen. Det var positivt att se Jesper Westermark och (Aniekpeno) Udo som var farliga hela matchen men utan att få till det sista. Det får vi träna på men jag är trots allt nöjd med att skapa mycket mot ett så bra motstånd i tuffa förhållanden, säger Ljungskiletränaren Jörgen Wålemark efter matchen.

Brorsson nickade segern till Öis

Det blev inga LSK-mål utan Freddie Brorsson kunde istället nicka segern till Örgryte i början av den andra halvleken.

– Vi har de klaraste chanserna, bland annat har Edin Öy ytterligare en boll i stolpen. Det är bara att lära oss att vad vi måste höja upp, säger Wålemark.

Johan Brannefalk missade senaste matchen men var nu tillbaka som högerback och fick beröm av LSK-tränaren. Även vänsterbacken Jakob Olsson och debuterande mittbacken Patrik Adamczyk fick goda betyg.

– De visade att de vill vara med och konkurrera, säger Jörgen Wålemark.

Matchen direktsändes i samarbete med Göteborgs-Posten. Du kan sen reprisen här.

Fakta: Matchen