Mäktig match för Rebecka Blomqvist – spelar inför 90 000 åskådare

90 000 åskådare. Semifinal i Champions league. Mot Barcelona – världens bästa lag. Det väntar Rebecka Blomqvist och Wolfsburg på mytomspunna Camp Nou.
– Det blir min hittills största match i karriären, säger Rebecka Blomqvist.

ANNONS
|

Rebecka Blomqvist har upplevt mycket under sin karriär som fotbollsspelare.

Men inget toppar fredagskvällens semifinal i Champions league mot Barcelona där publiksiffran väntas landa på över 90 000 åskådare.

– Tidigare har jag spelat för max 20 000 åskådare. Så detta känns som en dröm. Jag har hört att Camp Nou ska vara en av de mäktigaste arenorna i världen. Genom åren har jag tänkt att det vore najs att åka dit, men jag har aldrig trott att jag skulle få spela där, säger Rebecka Blomqvist.

Kvartsfinalen i Champions league mellan Barcelona och Real Madrid sågs av 91 553 personer – nytt världsrekord för en damfotbollsmatch.

ANNONS

– Jag såg matchen på tv och inramningen och stämningen var mäktig. Det är jättekul att damfotbollen kan ha en så stor publik och att vi får visa upp vår scen, säger Rebecka Blomqvist.

Vad tänker du om att Barcelona lockar så mycket publik?

– Det gör mycket att de spelar en attraktiv fotboll och någonstans har Barcelona visat vägen för att visa hur bra damfotbollen är. Det tycker jag visserligen att vi kunnat se under en längre tid. Nu gäller det att fortsätta visa att damfotbollen förtjänar den här stora publiken.

Vad skulle det betyda för dig att få spela på Camp Nou?

– Att bara få vara en del av laget och semifinalen är extremt stort, men skulle jag få chansen på planen vore det givetvis ännu större. Men att bara få vara en del av laget och spela semifinal är också extremt stort. Matchen är det enda som finns i mitt huvud just nu.

Vad ser du mest fram emot med matchen?

– Att det är en semifinal i Champions league där två av Europas absolut bästa lag möts. Det gör mig väldigt inspirerad. Sedan ska det bli enormt häftigt att få uppleva inramningen och spela en av de största matcherna man kan spela.

ANNONS

Detta blir din största match i karriären?

– Ja, absolut. Jag spelade cupfinal i Tyskland i fjol, men detta blir min hittills största match i karriären. Sedan får vi se om jag kommer in på planen eller inte. Matchen betyder mycket för klubben och för mig personligen.

På vilket sätt?

– Jag gick till Wolfsburg för att jag skulle få uppleva sådana här matcher, bland annat. Det här är något jag suktat efter och drömt om i många år.

Ni möter världens bästa lag med 90 000 på läktarna. Har ni någon chans att vinna den första semifinalen?

– Jag tror absolut att vi kan störa dem med det sättet som vi spelar på. Gör vi våra saker otroligt bra så tror jag på ett väldigt bra resultat för vår del.

Vilket är drömscenariot för dig personligen?

– Det klart att jag alltid vill spela och göra mål. Det hade varit en dröm att få uppleva, men jag kommer också passa på att njuta. Detta kommer att bli stort att få uppleva.

ANNONS