Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mål i sista minuten sänkte Oddevold

Den kalla och regniga höstmatchen på Rimnersvallen såg länge ut att bli mållös. Men i matchminut 92 satte gästerna Prespa Birlik dit ledningsmålet. – Vi ska kunna bemöta det här på ett bättre sätt, säger tränaren Jonas Rehnberg efter matchen.

Klockan 17.00 blåste domaren igång matchen mellan IK Oddevold och Prespa Birlik på Rimnersvallen. Redan då hade mörkret börjat falla över planen, och kylan var påtaglig.

Inte heller kunde de 251 personer som var på plats värmas av en frejdig fotboll. Det här var helt enkelt en typisk 0–0-match.

Oddevold började bäst, och matchens första farliga chans kom i den tionde minuten. Robin Jansson drog stenhårt iväg en frispark från nära håll, och gästernas målvakt tvingades till en farlig retur. Där dök Johan Patriksson upp, men fick inte riktigt träff på bollen som i stället studsade ut över kortlinjen.

Därefter byttes lagen av med chanserna. Gästerna från Skåne hade bland annat ett skott i ribban som sedan dansade på mållinjen innan en hemmaförsvarare kunde rensa undan.

Annars handlade mycket i den första halvleken om Johan Patriksson, Daniel Krezic och Robert Lipovac. Men trots ett flertal fina prestationer från trion gick lagen till halvtidsvila med ett 0–0-resultat.

Den andra halvleken hade inte lika många individuella prestationer, och inte heller haglade det av målchanser. Efter några halvchanser åt båda hållen började det allt mer se ut som att matchen skulle sluta mållöst.

Men i matchminut 92 fick gästerna en frispark från långt håll. Bollen slogs in, skarvades vidare, och rullades i mål. Strax därefter ljöd slutsignalen.

– Vi ska kunna bemöta det här på ett mycket bättre sätt. Ett sent avgörande igen, och vi måste kunna få ihop manskapet och vara smartare i sådana situationer. Man kan alltid säga slumpen och sådant, men man måste minimera slumpen, säger tränaren Jonas Rehnberg efter matchen.

– Framför allt ville jag se ett bättre anfallsspel än vad vi hade i dag. Vi skapade ett antal chanser, men vi är inte tillräckligt skickliga för att få till det.

Oddevold, som låg på femteplats inför den här omgången, har nu tre matcher kvar att spela. Visserligen ligger laget kvar på samma placering, men det är endast fyra poäng ned till negativ kvalplats.

– Finns inga andra recept än att ta en match i taget och komma upp i rätt prestationsnivå igen. Vi måste ta ett ansvar, både som grupp och individ.

Oddevolds nästa match är borta mot Landskrona på söndag.