Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Måldrottningarna i Orust vill sätta skräck i division 1

I fjol: 44 mål tillsammans och seriens målfarligaste duo.
I år: Elin Nilsen och Karin From vill sätta skräck i division 1-lagen.
– Ingen ska tro att de får en lugn stund när de möter oss, säger Elin Nilsen.

I fjol slog Karin Froms produktion i taket. Genom åren har hon gjort sig känd som en sylvass forward, men hon har aldrig gjort så många mål som 2018. Total blev det 30 stycken och hon tog hem titeln som seriens måldrottning i division 2 nordvästra Götaland.

Men Karin From är inte ensam om att ofta hitta nätet i Orust FC. Trots att Elin Nilsen missade en handfull matcher i fjol gjorde hon 14 baljor och firma From/Nilsen var seriens målfarligaste duo.

I år höjs svårighetsgraden. Den här säsongen väntar division 1 norra Götaland för nykomlingarna från Orust.

Men det är inget som Elin Nilsen och Karin From är rädda för.

Tvärtom.

– Motståndarnas backlinjer borde känna lite skräck för oss. Vi är målfarliga och ingen ska tro att de får en lugn stund när de möter oss, säger Elin Nilsen.

Gillar att umgås

Orusts offensiva duo menar att de klickar tillsammans.

– Ja, vi har en bra kemi både på och utanför planen. Vi vet ofta hur den andre tänker och har koll på varandras rörelsemönster. Det gör att vi hittar varandra i bra lägen. Sedan hänger vi mycket utanför fotbollsplanen och har väldigt roligt ihop, säger Karin From.

2019 blir deras tredje säsong tillsammans i Orust FC.

– Fast det känns som att vi har spelat tillsammans mycket längre än så. Det tog inte lång tid alls att lära känna Elin på planen. Vi tänker fotboll på ett liknande sätt. Det är det som gör att vår lilla firma fungerar bra med jämna mellanrum, säger Karin From.

Höga krav

Elin Nilsen och Karin From tror inte på en lika stor målproduktion som ifjol, men har ändå höga krav på sig själva.

– Om vi ska vara realistiska så gör vi nog inte 44 mål ihop i år. Jag skulle vara väldigt nöjd om vi lyckades göra hälften så många. I division 1 gäller det att ta hand om de chanser vi får, säger Karin From.

Elin Nilsen menar att de måste samarbeta mer i deras nya och tuffa miljö när motståndarna är bättre.

– Det var inte riktigt samma krav på samspel i division 2, men jag tror ändå att det kommer att gå fint i år. Vi ska göra allt för att det ska gå bra för laget.