Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Sofia Olsson blev stor matchhjälte när hon gjorde fyra mål i en nygammal roll som anfallare i måndagens match mot Göteborg FF. Arkivbild. Bild: Håkan Fredriksson
Sofia Olsson blev stor matchhjälte när hon gjorde fyra mål i en nygammal roll som anfallare i måndagens match mot Göteborg FF. Arkivbild. Bild: Håkan Fredriksson

Målglada IK Rössö ser fram emot omstarten av damettan

Rössös skyttedrottning missade måndagens genrep i Svenska cupen. Då klev annan spelare fram. Sofia Olssons fyra mål har fått Rössö att le igen. Men laget ställs mot tufft motstånd direkt i omstarten av damernas division 1.

Det var en enorm besvikelse i Rössö efter sista matchen innan sommaruppehållet. Bortamötet mot Trollhättan slutade nämligen med förlust och Rössötränaren Magnus Carlund var allt annat än nöjd efteråt.

Men i genrepet innan lördagens omstart av damettan var det ett helt annat Rössö som klev ut på gräset på Rimnersvallen. Laget tog emot Göteborg FF i Svenska cupen och vann enkelt med 8–2.

LÄS MER: Fyra mål av Sofia Olsson i Rössös målkalas i Svenska cupen

– Laginsatsen mot GFF var väldigt bra. Vi gjorde det svårt för dem och spelidén som vi hade fungerade. Det var verkligen en stor skillnad jämfört med Trollhättan. Men samtidigt fanns det också en del att jobba på. Fast det var absolut en av de bästa matcherna vi spelat i år, säger Magnus Carlund.

Sofia Olsson var en av många spelare som visade upp sig i matchen. Hon har tidigare spelat back men nu flyttades hon fram till anfallare, i Emma Karnströms frånvaro.

– Sofia gjorde det fantastiskt bra. Hon kommer högst troligt att vara involverad i laget i helgen, säger Carlund som inte kan avslöja vilken position hon kommer att spela på.

Tuff start direkt

IK Gauthiod kommer till Rimnersvallen i helgen. Laget ligger sjua i tabellen med sina tre poäng. Innan uppehållet vann man med 5–3 mot Säffle SK. Carlund tror att det kommer att bli en tuff match.

– Jag har stött på dem tidigare när jag varit i andra klubbar. I år har jag inte så bra koll mer än jag vet att de har nya tränare. Men jag förväntar mig hårt motstånd. Det krävs en gedigen insats från oss och att vi kommer ut och kör på 100 procent, säger han samtidigt som han har höga förväntningar inför omstarten.

– Det ska bli väldigt kul med fotboll igen. Den har varit saknad.

Emma Karnström missade matchen i måndags och nu står det klart att hon inte kommer till spel på lördag på grund av personliga skäl. Hon leder för tillfället skytteligan med sina fyra mål på två matcher.

Inte heller Emma Christensen kommer vara med på grund av en känning. Emelie Olofsson är knäskadad och missar också matchen.

Laget kan dock räkna med att få tillbaka målvakten Linnea Samuelsson som missade måndagens match.