Mot SM-final. IFK Uddevalla futsal är på god väg mot ännu en SM-final efter seger borta mot Örebro SK futsal. (Arkivbild)
Mot SM-final. IFK Uddevalla futsal är på god väg mot ännu en SM-final efter seger borta mot Örebro SK futsal. (Arkivbild)

Målkalas i första semifinalen

IFK Uddevalla futsal är på väg mot sin tredje raka SM-final. I den första semifinalen svarade laget för en stark insats borta mot Örebro SK futsal.

ANNONS
|

IFK Uddevalla inledde piggast och styrde matchen från start. Fredrik Söderqvist gav IFK ledningen med 1–0 på pass av Arlind Sadriu i den andra matchminuten.

Men Örebro jobbade sig in i matchen och kvitterade genom Simon Blomqvist efter fyra minuters spel. Strax därefter kunde lagkaptenen Granit Berisha ganska enkelt placera in 2–1 i bortre hörnet. Men ganska omgående hann hemmalaget både kvittera och ta ledningen med 3–2.

Då tog IFK-tränaren Mikael Alfredsson time out. Och det gav resultat. Inom loppet av två minuter gjorde IFK Uddevalla tre snabba mål genom Fredrik Söderqvist, Robert Bagger och Petrit Zhubi och plötsligt var IFK Uddevalla i 5–3-ledning.

ANNONS

– Vi gjorde en stabil första halvlek, säger Mikael Alfredsson, tränare i IFK Uddevalla futsal.

Den andra halvleken inleddes med ett piggt Örebro, som tryckte på framåt och höll ett högt tempo. Reduceringsmålet kom tre minuter in i andra. Albert Hiseni tappade bollen på egen planhalva och 5–4 var ett faktum.

– Det var riktigt surt att släppa in ett så tidigt mål, men vi gav inte upp utan kämpade på och fick utdelning på våra chanser, fortsätter Alfredsson.

Därefter skapade Örebro ett par halvchanser, men fick ingen utdelning. Istället utökade Robert Bagger ledningen till 6–4 med tio minuter kvar. Granit Berisha slog en perfekt pass i djupet till Bagger, som rundade hemmamålvakten och tryckte in bollen i måltaket.

I den 38:e minuten fastställde tremålsskytten Fredrik Söderqvist slutresultatet till 7–4. IFK var det något bättre laget, sett över hela matchen och vann helt rättvist.

– Jag är nöjd med killarnas insats. Vi svarade för en bra laginsats och vann helt rättvist, sett över hela matchen. Sen fanns det perioder i matchen, där vi inte kom upp i normal standard och det är något vi får jobba vidare med, berättar Mikael Alfredsson, som hoppas på bra publikstöd från hemmapubliken.

Han fortsätter:

ANNONS

– Vi fick med oss ett bra resultat inför returmötet, men i futsal kan allt hända och vi får inte slappna av.

Bäst i bortalaget var Fredrik Söderqvist tillsammans med Robert Bagger.

– Jag tycker att vi var det bättre laget, sett över 40 minuter. Vi offrade oss för varandra och visade mycket hjärta i dag, säger tremålsskytten Fredrik Söderqvist efter matchen.

Söderqvist är optimistisk inför returen.

– Jag tror att vi vinner. Vi har inte förlorat på hemmaplan den här säsongen och kommer inte heller att göra mot Örebro, avslutar Söderqvist.

Semifinalerna i SM-slutspelet avgörs i ett dubbelmöte, där bortamål räknas. Returmötet spelas i Agnebergshallen på lördag.

Matchfakta

Futsal, SM-slutspel, semifinal

Örebro–IFK Uddevalla futsal 4–7 (3–5)

Målskyttar, IFK: Fredrik Söderqvist 3, Robert Bagger 2, Granit Berisha, Petrit Zhubi

Domare: David Glavonjic, Arttu Kyynäräinen och Fredric Nilholt.

ANNONS