Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Håkan Fredriksson
Bild: Håkan Fredriksson

Målkalas i Rössös "landskamp"

En riktigt fin arena, många mål och ett bra kvitto inför höstens division 1. Rössö fick många positiva svar under matchen mot norska Sarpsborg.

På måndagskvällen spelade Rössö en träningsmatch borta mot norska Sarpsborg. Lagen möttes också i mars och den gången blev det svensk seger (4–1 till Rössö) i "landskampen". Nu slutade mötet lika, 3–3 (1–2).

Sarpsborg 08:s herrlag spelade i Europa league förra säsongen och Sarpsborg stadion är en arena i internationell klass. Klubbens damlag spelar i tredje högsta divisionen och ligger precis som Rössö trea i tabellen under sommaren.

Vände på matchen

Det var hemmalaget som tog ledningen efter en darrig start från Rössö. Men strax före pausen hade det vänt till 1–2 efter mål av Sofia Olsson och Emma Karnström. Anna Holmqvist och Ellen Alström hade också bra målchanser i en stark halvlek från gästerna.

– Det var en jämn första halvlek där vi i perioder hade bra passningsspel, berättar tränaren Niklas Christensson som gjorde fem byten i paus.

Kalldusch – och bra period

Starten på den andra halvleken blev mindre lyckad. Det tog 17 sekunder innan det var kvitterat.

Efter kallduschen tog sig Rössö samman och tog över matchen.

– Det var ingen bra start på andra halvlek men sedan hade vi vår bästa period. Det var 20 minuter med riktigt bra, aggressivt försvarsspel och ett fint passningsspel, säger Christensson.

Jennifer Davidsson gjorde 3–2 på en passning från Linnéa Kogsta, som därmed hade gjort två assister i matchen. Med en kvart kvar att spela utnyttjade Sarpsborg ett slarvigt bolltapp och kunde sätta matchens sista mål.

– Det var väldigt jämnt spelmässigt och slutade rättvist till slut. En riktigt bra genomkörare där alla 16 spelare spelade minst 45 minuter var. Det finns alltid saker som kan bli bättre med på det stora hela är jag väldigt nöjd, tyckte Niklas Christensson.