Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bra insats. Lagkaptenen Malin Skoglund var en stor bidragande orsak till att Rössö höll nollan i Göteborg. (Arkivbild) Bild: Nemanja Kazic
Bra insats. Lagkaptenen Malin Skoglund var en stor bidragande orsak till att Rössö höll nollan i Göteborg. (Arkivbild) Bild: Nemanja Kazic

Mållöst för Rössö inför kvalet

Rössö avslutade division 1-säsongen med att kryssa borta mot Göteborgs DFF. Nu väntar kval till elitettan mot Brommapojkarna.

I förra veckan säkrade IK Rössö seriesegern efter derbyvinst mot Gauthiod. På söndagseftermiddagen väntade Göteborgs DFF i den sista omgången av division 1 för säsongen.

Den första halvleken på Vallhallas konstgräs var väldigt jämn med Göteborg som det bollförande laget. Förutom några halvchanser lyckades inte Rössö riktigt hota framåt.

– Spelmässigt var det en ganska jämn första halvlek De hade en farlig hörna medan vi hade någon halvchans som vi inte tog vara på, säger Niklas Christensson, tränare i Rössö om den första halvleken.

Tog över i andra

Efter paus tog hemmalaget över spelet mer och mer och skapade flera farliga målchanser. I mitten av andra hade Göteborgs DFF en dubbelchans som Alexandra Josefsson räddade.

– Sedan hade dem några lägen till, men vi lyckades reda ut detta och hålla nollan, berättar Niklasson Christensson, som lyfter fram Alexandra Josefsson i målet, och mittbackarna Malin Skoglund och Ellen Alström.

Han fortsätter:

– Göteborg var klart bättre än oss i andra halvlek. Vi hade för dåligt passningsspel och skapade ingenting i andra. Vi valde att vila några spelare eftersom det var en betydelselös match för vår del.

Försvarsmässigt gjorde Rössö en stark insats och tillät inte hemmalaget skapa några enkla målchanser. Framåt fanns det mer att önska. Bortsett från ett par halvchanser i den första halvleken lyckades aldrig gästerna hota någonting framåt.

– Sett över hela matchen var det en helt okej insats. Men vi kan betydligt mer än det vi visade i dag.

Kval väntar

För Rössös del väntar nu kval till elitettan mot Brommapojkarna. Kvalet avgörs i ett dubbelmöte. Första matchen spels på Rimnersvallen på söndagen och helgen därefter väntar returmötet i Stockholm.

Hur går tankarna inför kvalmatchen?

– Det är positivt att vi inte fick några skador i dag. Vi fick en bra genomkörare mot Göteborg och siktar nu på att få en bra träningsvecka. Nu ser vi fram emot matchen mot Brommapojkarna, det ska bli jätteskoj och vi hoppas att det kommer en del åskådare, avslutar Niklas Christensson.

Matchfakta

Division 1 norra Götaland

Göteborgs DFF–Rössö 0–0

Så spelade Rössö: Alexandra Josefsson - Emma Ryling, Malin Skoglund, Ellen Alström, Mathilda Eljas - Wilma Snis, Linnea Gustafsson, Anna Holmqvist - Klara Johansson, Irvina Bajramovic, Sandra Wallin.

Ersättare: Hanna Magnusson, Emma Karnström, Linnéa Kogsta, Emelie Olofsson, Linnéa Noord, Sara Mattsson.

Publik: 72.

Domare: Anela Hadziselimovic