Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

KVALDRAMA. Nu ska det avgöras - och det kan bli en målskillnadsaffär mellan Svane, IFK Strömstad som möts i helgen och Brålanda - som redan spelat klart.
KVALDRAMA. Nu ska det avgöras - och det kan bli en målskillnadsaffär mellan Svane, IFK Strömstad som möts i helgen och Brålanda - som redan spelat klart.

Målskillnad kan avgöra kvalet till fyran

Kan Svane stoppa fallet och hänga kvar i fyran? Kan Strömstad ta sig upp och vilket lag får de i så fall med sig? Det är upplagt för dramatik i lokalfotbollens avslutande kvalhelg.

I kvalet till division 4 Bohuslän/Dalsland spelar IFK Strömstad, IK Svane och Brålanda IF. Brålanda slog Strömstad förra helgen och i lördags vann Svane över Brålanda med 4–2.

– Vi hade lägen och borde haft 5–0 i paus. I stället bjöd vi in dem via två tabbar, säger Mattias Niklasson som är tränare i Svane tillsammans med Hussein Haiir.

Två av tre kvallag till fyran

Det innebär att gruppen – där två av tre lag tar sig till fyran nästa säsong – i allra högsta grad lever inför den sista matchen. Den spelas på Svanevallen där hemmalaget möter Strömstad på lördag. Ett oavgjort resultat eller en Svaneseger där flyttar upp Svane och Brålanda. Strömstadsseger med ett eller två mål så kliver de upp tillsammans med Svane men vinner de större än så så blir det Strömstad och Brålanda i fyran nästa år.

LÄS MER: Strömstad kan gå upp igen: "Ett mål från division 4"

– Vi har ändå ett bra läge, men tricket för oss tränare blir att hålla laget motiverat. Vi får inte gå in med inställningen att detta är klart med två mål att gå på, säger Niklasson som har respekt för IFK Strömstad.

"Ska kunna klara det här"

– Ett bra, spelande, och hungrigt lag. Vårt unga lag har å andra sidan gjort det bra den här säsongen så gör vi vårt jobb ska vi kunna klara det här.

Det presumtiva kvalet till division 5 har spelats klart i helgen. Smögens IF och Herrestads AIF U-lag vann var sin match, men Smögen gjorde ett mål mer och vann kvalet med totalt 7–6. Om ett eller båda lagen kommer att klivet upp är oklart.