Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skottstark. Fredrik Söderqvist gjorde ett mål i premiären och totalt 16 mål i förra årets SFL. På fredagskvällen jagar han nya mål och en vass skytteligaledare i Skövde United.

Målskyttarnas heta duell i SFL

Två skarpskjutande vänsterfötter ställs mot varandra i Svenska futsalligan. IFK Uddevallas Fredrik Söderqvist och Skövdes Sargon Abraham vet var målet står.

IFK Uddevalla vann stort i premiären mot Borås och även om bara en omgång har passerat så leder Kamraterna tabellen med bäst målskillnad.

Under fredagen väntar första bortamatchen då laget åker till Skövde för att möta United, nykomlingar i Svenska futsalligan.

– Även om de är nykomlingar så är de som ett potentiellt topplag. De slog Torslanda senast så vi förväntar oss en tuff match och hoppas på bra motstånd, säger IFK:s Fredrik Söderqvist.

Han syftar givetvis på de erfarna spelarna som spelar i Skövde. I deras premiär gjorde landslagsmannen Sargon Abraham tre mål och han är det stora hotet. Söderqvist var med i Sveriges senaste trupp och har bra koll på den giftige målskytten – och hans bror, Johannes Hanna Abraham, som också är landslagsspelare.

Tillsammans har bröderna över 80 landskamper.

– Vi vet hur de spelar men inte hur de andra är. Det är inte två spelare som gör ett lag men självklart måste vi vara på tårna, säger Söderqvist och förklarar Sargons storhet.

– Han är komplett. Snabb, stark, teknisk och med ett bra skott. Han har det mesta och det gäller att inte ge honom en meter.

De där egenskaperna låter bekanta. Fredrik Söderqvist har fysiken och tekniken. Under flera år har han dessutom bevisat att målskyttet är av yppersta klass.

– Vi har nästan samma spelstil. Han är lite mer rutinerad när det gäller futsal än jag. Men det är lugnt, jag vinner över honom i skytteligan så det är inga problem, säger Söderqvist självsäkert.

Just nu är det fördel Sargon Abraham med tre mål mot ett i den duellen.

Söderqvist menar att säsongen är lång och det finns tid att hämta in det försprånget. Skytteligan är ett mål han har även om laget och resultatet kommer i första hand.

IFK Uddevalla spelade i futsal-DM under helgen som gick. Men resultatet blev inte vad de önskade sig. Slutsegraren Diaspora placerade sig före IFK i gruppspelet där bara ettan gick vidare.

– Det blev en för stor omställning efter futsalligan och vi kom inte upp i nivå, säger tränaren Mikael Alfredsson efter tre kryss och en vinst.

Fredrik Söderqvist förklarar skillnaden mellan de korta matcherna i cupformatet och SFL-matcherna med två halvlekar och effektiv tid.

– Det blir Hawaii och allt kan hända i en tiominutersmatch, det gynnar de andra lagen. Spelar man 40 minuter brukar det bästa laget vinna till slut.