Mergim Berisha fick hjälp av fystränaren Emilia Widengren.
Mergim Berisha fick hjälp av fystränaren Emilia Widengren. Bild: Håkan Fredriksson

Målskytten skadad – "Det small till"

Målskytt efter ett drömanfall. Men också skadad efter en snabb löpning. Mergim Berisha var i händelsernas centrum när IFK Uddevalla spelade SFL-premiär.

ANNONS

Efter några minuters tvekan satte IFK Uddevalla fart på SFL-premiären mot IFK Göteborg. Det gav en bekväm 2–0-ledning där det sista målet var signerat Mergim Berisha.

Dock var det passningarna fram till honom som var värda entréavgiften. Granit Berisha och Fehim Smajlovic spelade på ett tillslag innan chippen satt bakom Christopher Solberg i Göteborgs mål.

Lagkamraterna bakom målet

– Vi pratade om att chippa när vi kom fram till mål och fick till en bra chipp där. Ett fint spel och utan lagkamraterna hade jag inte gjort det målet, säger Mergim Berisha som var nöjd med lagets prestation.

– Vi tog med oss mycket av det vi lärt oss i Europaspelet. Vi spelade upp i mitten för att öppna upp dem och då hängde de inte med. Sedan satte vi den höga pressen riktigt bra. Överlag en sjukt bra match, säger han.

ANNONS

Seger, mål och skada

Avslutningen av matchen missade 25-årige Berisha. Då fick låg han i omklädningsrummet, hårt lindad om låret. Det var i slutet av matchen som han blev liggande i smärtor efter en rush längs kanten.

– Det small till i låret när jag stannade efter en maxlöpning, berättade målskytten när han fick behandling efter matchen. Gott med en seger och mål, men segt med skadan, säger Mergim Berisha.

Troligen tvingas han till vila ­under de närmaste veckorna.

ANNONS