Målskytten som minns missen

Ett kanonskott – och en ännu vassare räddning. Trots två mål från Fredrik Söderqvist minns han på det som kunde ha blivit ett drömmål.

ANNONS
|

Fredrik Söderqvist talar med vänsterfoten. Och motståndarna brukar inte tycka om vad den säger.

Den 23-årige landslagsspelaren gjorde ett mål i premiären hemma mot Borås och ytterligare två borta mot Skövde förra veckan.

Efter matchen hemma mot Mellerud kunde han blicka tillbaka på ännu en match med två mål från hans vänster.

Men han tänkte också på något annat. Ett volleyskott som var så nära att sitta högst upp under ribban. Då gick det ett sus genom publiken.

– Jag är sur för att den inte gick in, den kom precis i krysset. En bra målvakt, sa han och skickade beröm till Nino Sahinovic i Melleruds mål.

ANNONS

Annars hade han en bra kväll. Målet som betydde 3–1 var vackert med en snurrfint och ett distinkt skott.

– Jo, det var fint. En bra brytning först och främst, sedan hade jag ingen att passa så det var bara att dra en fint och skjuta – så gick den in, säger han sådär naturligt som bara en målskytt kan.

Annars var IFK inte så nöjda med inledningen av matchen.

– Jag vet inte om det var underskattning eller om vi var spända. I andra halvlek kom vi igång efter en utskällning i halvtid. I dag var det var Hector (Maravilla) och Hussein (Haiir) som fick ta i, berättar Söderqvist.

Fanns det någon underskattning hos er?

– Kanske lite undermedvetet, eller så var vi inte vakna. Vi vill ju vinna alla matcher.

6–2 är stora siffror och segern var tydlig, även om två av målen gjordes i öppet mål i slutet.

– Vi är mycket mer rutinerade och bättre individuellt än dem. Sedan var vi bra i andra halvlek, håller tätt bakåt och gör mål på våra chanser, säger Fredrik Söderqvist.

ANNONS