Målsuccén: Zlatan hattrickhjälte för United

|

Frågan är om Zlatan Ibrahimovic någonsin gjort tre så bekväma mål i en och samma match än de han stod för i Uniteds seger i det första mötet med Saint-Étienne i sextondelsfinalen av Europa League.

Efter en kvarts spel föll Zlatan, aningen lätt, utanför gästande Saint-Étiennes straffområdet. Svensken tog själv hand om frisparken som strax efter låg bakom en frustrerad Stéphane Ruffier i fransmännens mål.

Bollen tog i muren och ställde helt Ruffier och United hade tagit ledningen, en ledning som de kunda skatta sig lyckliga att ha med sig in i paus. Gästerna, med ett stort bortafölje i ryggen, skapade flera fina lägen under de första 45 men saknade skärpan.

När halvtidssignalen ljöd såg José Mourinho långt ifrån nöjd ut och han agerade direkt i paus. Marouanne Fellaini ut och Jesse Lingard in. Det fick fart på hemmalaget.

Andra halvlek var helt och hållet Uniteds. Gästerna stack dock upp med några farligheter. Den bästa chansen fick Nolan Roux men Sergio Romero, som vaktade United mål, stod för en fin räddning.

Dessförinnan hade Pogba serverat Zlatan sitt andra mål för kvällen. Det var dock inte Paul utan den äldre broden Florentin, vänsterback i Saint-Étienne, som misslyckades med en rensning som landade på fötterna på svensken som enkelt kunde lägga in 2-0.

Men kvällen skulle bli ännu mer behaglig för Zlatan. Fem minuter före slutet sparkades han ner i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och han tog själv hand om straffen som förpassades kallt i nät. Hattricket var Zlatans totalt 17:e i karriären,

3-0-segern innebär att United kopplar ett rejält grepp om avancemang till åttondelsfinalen. Returmötet spelas nästa vecka i Frankrike.