Gustav Henriksson (vänster) har inte spelat något för sitt Wolfsberger den här säsongen på grund av en skada.
Gustav Henriksson (vänster) har inte spelat något för sitt Wolfsberger den här säsongen på grund av en skada. Bild: MICHAEL ZEMANEK

Magmuskelskada har stoppat Gustav Henriksson i Wolfsberger

Han var ordinarie i österrikiska Wolfsberger förra säsongen. Men den här säsongen har den tidigare Grebbestadspelaren Gustav Henriksson saknats på planen. Anledningen är en efterhängsen skada.

ANNONS
|

Bohusläningen har tidigare rapporterat om den tidigare Grebbestadspelaren Gustav Henrikssons proffsäventyr i österrikiska Wolfsberger.

Henriksson blev snabbt en tongivande spelare i det Wolfsberger som, bland annat, ställdes mot storklubben Tottenham i Europa League.

I slutet av april åkte mittbacken på en skada på magmuskeln men kunde tämligen snabbt komma tillbaka i spel. Nu har en ny skada på magmuskeln vållat problem för 23-åringen som hittills den här säsongen inte spelat en minut.

– Jag hade lite problem med det förra året också, men då gick det över rätt snabbt och jag kunde komma tillbaka. Nu har det strulat lite mer och vi har haft lite problem med att få ordning på det. Nu går det i varje fall åt rätt håll, säger Henriksson till Fotbollskanalen.

ANNONS

Förhoppningen är således att Henriksson snart åter ska kunna bidra på plan för Wolfsberger som siktar på en framskjuten position i ligaspelet.

– Vi har spelat i Europa League två år i rad, så det är såklart målet. Nu har det börjat lite sådär för laget, men målet är att ta en Europa-plats.

Wolfsberger har spelat in nio poäng på de åtta inledande omgångarna och är en bra bit efter serieledande Red Bull Salzburg som vunnit samtliga matcher.

ANNONS