Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Gudmundur Magnusson, tränare i Ljungskile SK, LSK.

Magnusson känner sig kränkt

– Det känns som jag fått en kniv i ryggen. Det säger Gudmundur Magnusson dagen efter han fått sparken från Ljungskile.

Bohusläningen når Gudmundur Magnusson i hemmet i Skövde. Han är mycket dämpad och säger sig må riktigt dåligt.

– Jag har nog inte riktigt fattat det här ännu. Jag har varit i chock de senaste två dagarna, säger han.

När ordföranden Paul Pettersson kom till Starke Arvid arena i tisdags trodde Gudmundur Magnusson att han ville gjuta mod i honom och laget inför helgens viktiga match mot Väsby. Men så var inte fallet.

– När vi satte oss ner för att prata sa han att drevet går. Det finns sponsorer som vill ha bort dig som tränare och mig som ordförande, berättar Gudmundur.

Själv frågade han rakt ut om Pettersson hade förtroende för honom. Han ska ha svarat ja. På frågan om övriga styrelsen hade förtroende för Magnusson var Pettersson tveksam. Han bad att få återkomma med besked.

– Sedan ringde han i torsdags förmiddag och sa att det inte var så. Han sa också att spelarna inte har förtroende för mig vilket är mycket chockerande. Jag hade fått helt andra signaler, säger Magnusson.

Magnusson säger att spelarna kom till honom efter förlustmatchen mot Trollhättan och sa att de aldrig haft så roligt på planen som den första halvtimmen.

– Vi kom överens om att jobba vidare på det.

Gudmundur Magnusson säger att han aldrig fått en ärlig chans att visa vad han går för. Han har känt sig som en marionett i styrelsens händer. En styrelse som är rädd att misslyckas på grund av den maktkamp som varit i föreningen.

– Jag har fått väldigt begränsat med frihet och hade tankar på att hoppa av redan i februari, men valde att köra på och göra det bästa av situationen, säger han.

Resultatet på planen tror han inte har någon betydelse för att han nu får gå. Inte heller det faktum att många påstår att han hängt ut enskilda spelare i media. Han liknar i stället föreningens inre stridigheter vid ett gladiatorspel som kräver en syndabock.

– Det blev jag som offrades, inte Palle som fick avgå, säger han.

Någon riktig förklaring till varför han fick gå har han inte fått. Han känner sig kränkt och vet inte om han kommer att röra vid en fotboll mer.

– Jag har varit på västkusten varje sommar i 20 år. Jag vet inte om jag åker dit nån mer gång, säger han.

Är det något du ångrar?

– Att jag bytte ut Daniel Åkervall i matchen mot Sirius. Men jag föll för trycket eftersom så många hade synpunkter på att Niklas Löfgren borde spela. Jag borde kört mitt eget race mer. Det är för mycket inavel i Ljungskile.