Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Malin Skoglund (till vänster) fick fira serieseger med Rössö i år och tror att laget kan bli ännu bättre när tränaren Niklas Christensson får jobba vidare i klubben. Bild: Håkan Fredriksson
Malin Skoglund (till vänster) fick fira serieseger med Rössö i år och tror att laget kan bli ännu bättre när tränaren Niklas Christensson får jobba vidare i klubben. Bild: Håkan Fredriksson

Malin Skoglund: "Skönt att vi har kommit till ett beslut"

En intensiv tid. Så beskriver Rössös lagkapten Malin Skoglund de senaste veckorna då hennes förening gått många turer kring tränarfrågan.

När det nu är klart att samma huvudtränare som de senaste fem säsongerna, Niklas Christensson, återvänder är Rössös lagkapten glad över det.

LÄS MER: Niklas Christensson återvänder till Rössö

Malin Skoglund tror att laget kan bli ännu bättre nästa säsong.

– Vi vann serien och jag tycker att han är rätt man att leda oss. Vi har mycket kvar att utveckla och det vore synd att avbryta samarbetet nu. Sedan känns det som att det här kunde skötts smidigare från början. Nu har några personer kommit till skada och det är synd.

"Det har varit mycket"

Personligen tycker Malin Skoglund att det gått upp och ner känslomässigt.

– Fotbollen är en stor del av mitt liv och då påverkar det mig i vardagen. Jag har varit en länk mot styrelsen och media och det har varit mycket. Skönt att vi har kommit till ett beslut.

LÄS MER: Styrelsen om beslutet: "Alla var inte överens"

Malin Skoglund säger att Rössös styrelse hanterat den sista perioden på ett bra sätt. Alla spelare i A-lagstruppen har fått möjlighet att anonymt fylla i en enkät om bland annat säsongen som gått samt mål och förväntningar i framtiden innan en tränare presenterades.

Vill gärna stanna kvar

– Vi har fått påverka och styrelsen har tagit till sig av kritiken de fick på vårt möte, säger hon.

LÄS MER: Rössö i förtroendekris efter tränarbytet

Skoglund stannar gärna kvar i Rössö som hon spelat med sedan säsongen 2015.

– Nu är det inte jag som skriver kontrakt, men vill de ha mig kvar så kommer jag att spela med Rössö nästa år. När vi satt på bussen hem från Stockholm (efter kvalförlusten mot Brommapojkarna) var känslan att vi många andra också kommer att stanna. Nu vet vi vad som krävs över en hel säsong och har fått känna på att spela ett kval.