Manchester City har stängt av Benjamin Mendy – misstänks för våldtäkter

Manchester City har stängt av Benjamin Mendy, det skriver klubben på sin hemsida. Detta efter att han står åtalad för bland annat fyra fall av våldtäkt.

ANNONS
|

Den engelska storklubben Manchester City är fåordig kring vad det har hänt och på sin hemsida ger man en kort kommentar kring situationen med Benjamin Mendy.

”Det rör sig om en juridisk process och klubben kan därför inte lämna några ytterligare kommentarer förrän den processen är avslutad.”, skriver City.

De misstänkta brotten ska ha ägt rum mellan oktober förra året och i augusti i år, enligt polisen i Cheshire Constabulary.

”Benjamin Mendy, 27 år, har anklagats för fyra fall av våldtäkt och ett fall av sexuellt ofredande”, säger polisen i ett uttalande.

Benjamin Mendy är en fransk ytterback som kom till klubben 2017 från Monaco. Han har dragits med en del skador under sin tid i Manchester City. Han har gjort ett framträdande i säsongens Premier League. Han har också gjort tio landskamper för Frankrike. 2018 fanns han med i den trupp som tog hem världsmästerskapet i Ryssland.

ANNONS

På lördag möter Manchester City Arsenal i ett stormöte i Premier League. Pep Guardiolas mannar har en seger och en förlust i ligan så här långt – 0–1 mot Tottenham Hotspur och 5–0 mot Norwich City.

ANNONS