Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Gerd under Champions league i Cypern. Bild: Erik Weiefors
Marcus Gerd under Champions league i Cypern. Bild: Erik Weiefors

Marcus Gerd missar landskamper

Målvakten blir borta i några veckor: "Jag vill verkligen spela"

På måndag och tisdag spelar det svenska futsallandslaget två träningsmatcher mot Nederländerna. Åtta IFK Uddevallaspelare var uttagna till truppen som åker till Eskilstuna och Uppsala.

LÄS MER: Åtta från IFK Uddevalla i futsallandslaget

Målvakten Marcus Gerd var som vanligt en av förbundskaptenen Matija Dulvats spelare, men nu tvingas han tacka nej.

Rehabträning väntar

– Det är den skadehistorik i ryggen som jag har haft ett tag och nu känner av lite mer. Jag vill inte komma dit jag var när det var som värst och då är det bättre att köra rehabträning för att bli hundra igen, berättar 23-åringen som nu ska vila från futsalträning och match ett par veckor.

– Det har varit intensivt ett tag med Champions league och jag hoppas att en paus ska hjälpa. Jag vill verkligen spela men kan inte offra något i mitt vardagliga liv, fortsätter han.

"Fyra bra målvakter i truppen"

Helgen den tredje och fjärde november spelar IFK Uddevalla två matcher i SFL och då får lagets andra målvakter kliva fram. I truppen finns Viktor Jansson och Craig Stephenson som jagas av juniorerna Isak Hellberg och Oliver Kjell.

– Tryggt att veta att det finns fyra bra målvakter i laget. Sedan hoppas jag att vara tillbaka inom några veckor, säger Marcus Gerd.

Ersättare i landslagstruppen blir Hammarbys Poja Tahmi-Masoleh.