Mathias Carlsson väljer Levanger

Det blir Levanger för Mathias Carlsson. Den förre Ljungskilespelaren har skrivit på för två år. – En nystart för min del, säger han.

ANNONS
|

LSK-produkten har haft en fotbollskarriär som präglats av många skador. 2012 förstördes delvis av lösa benbitar i en fot som tvingade honom till en operation i somras. Därför blev det inga matcher i superettan i år för Carlssons del.

I stället avslutade han säsongen med nio matcher i division 1-klubben Gauthiod från Grästorp.

Fick frågan av Holmberg

Efter säsongen fick Gauthiods tränare Andreas Holmberg ett erbjudande om att ta över Levanger i norska Oddset-ligan (motsvarande division 1 i Sverige). Holmberg tackade ja och frågade om Mathias Carlsson hade lust att följa med upp till Levanger som ligger cirka fyra mil från Trondheim.

ANNONS

Det ville han.

– Det ska bli väldigt roligt att testa något nytt efter alla år i Ljungskile. Och Andreas jag känner ju väl sedan tidigare, både från LSK och när jag spelade i olika distriktslag. Och det känns bra att komma till en klubb som har sagt att är beredd på att satsa. Målet är att ta sig upp i Adecco-ligan, säger Mathias Carlsson.

Levanger FK kom på åttondeplats i Oddset-ligan den senaste säsongen. Men målet är alltså att ta sig upp i den norska motsvarigheten till superettan.

Mathias Carlsson som valde mellan Levanger och Oddevold, har spelat mycket som mittback de senaste åren, men hoppas få en offensiv mittfältsroll i sitt nya lag.

– Ja, jag hoppas det. Jag har ju spelat mycket i den positionen tidigare.

Carlsson som fyller 24 år den 10 januari kommer att åka upp till Norge runt den 1 februari. Han kommer att jobba som snickare vid sidan av fotbollen och även flickvännen följer med på resan. Hon jobbar på en sportaffär i Uddevalla och kommer att ha motsvarande jobb i Levanger.

ANNONS