Matias Concha blev lyxmäklare – är med i ny Netflix-serie

Matias Concha har gått från fotbollsproffs – till lyxmäklare i Marbella.
Nu är han dessutom klar för en ny Netflix-serie.
– Mäklarbranschen i Marbella är inte för alla, verkligen inte, säger han.

ANNONS
|

Fotbollskarriären tog slut 2014 och den gjorde det med tre SM-guld, två cuptitlar ett knippe landslagsmatcher och flera år som utlandsproffs i Tyskland som nämnvärda meriter.

Sedan dess har Matias Concha gjort sig ett namn som tv-expert i C Mores sändningar – och nu gör han sig ett namn i en helt annan bransch, på en helt annan breddgrad.

Sedan cirka sex år tillbaka bor Concha i Marbella på heltid och verkar inom ett helt nytt skrå.

Efter ett tips från en väninna valde Matias Concha att bli mäklare, vilket fört honom till lyxen och flärden på den spanska solkusten.

ANNONS

– Jag haft ett stort intresse för fastigheter, men det är en tuff bransch. Mäklarbranschen i Marbella är inte för alla, verkligen inte.

Hur skulle du säga att det är att vara mäklare i Marbella?

– Det är en geografiskt ganska liten plats dit väldigt många människor vill komma. Det är en hot spot i Europa och det är ett extremt populärt turistmål, men också väldigt populärt för permanent boende. Så det är det är väldigt tätt med mäklare och hård konkurrens här.

Han poängterar en andra gång:

– Så det här är verkligen inte något för alla.

Concha om lyckosökarna i Marbella

På ett sätt är det en sport Matias Concha sysslar med, även om han inte är ytterback i Malmö FF längre. Konkurrensen är stenhård och det krävs pannben för att man ska kunna göra sig ett namn – inte helt olikt vad han tidigare har erfarenhet av.

– Det är ganska tufft och ganska hårt emellanåt. Man måste ha en viss mentalitet för att klara av detta, så visst hjälper det om man har en tävlingsinriktad personlighet.

Att Marbella dessutom är känt för lyxen och jet set-livet som erbjuds gör knappast konkurrensen lättare. Han berättar att det inte är ovanligt att folk tar sig vatten över huvudet och åker ner till södra Spanien för att tjäna vad de tror är enkla pengar.

ANNONS

– Det vanligaste felet är att man tror att det bara är att gå dit och sälja lyxbostäder, att man ska få det serverat. Att det bara är att hoppa in och sälja hus, men så är det verkligen inte.

Han fortsätter:

– Det är extremt många som kommer hit och testar, men sen vänder hemåt. Så det är viktigt att hitta en långsiktighet för att kunna leva på det. En stor fördel är om man kommer med ett stort nätverk i ryggen och har en ekonomisk plan. Det tar tid innan man börjar tjäna pengar här.

Har du hittat rätt väg?

– Ja, jag har hittat ett bra sätt att jobba på och är absolut på en bra plats.

Erling Haaland är en av Conchas alla prominenta kunder.
Erling Haaland är en av Conchas alla prominenta kunder. Bild: JON OLAV NESVOLD

Matias Concha jobbade med Erling Haaland

En fingervisning på att det går bra kan mycket väl vara kunderna Matias Concha jobbar med. Bland annat har han hjälpt Erling Haaland, en av världens största fotbollsstjärnor, att både köpa och sälja hus i området.

– Ja, det stämmer. Det är väldigt många kända namn som söker upp och vill jobba med oss.

Hur är det att arbeta med sådana kunder?

– Det är bra att jobba med den typen av kunder, speciellt inom sportvärlden så hittar jag ju en del gemensamma intressen som man lätt kan prata om. Så det är klart att det är en fördel att jobba med sportstjärnor.

ANNONS

Min fördom säger att de kan vara ganska krävande, stämmer det?

– Vadå? För att de tittar på en speciell prisklass eller vad menar du?

Jag tänker att de har en annan möjlighet att kräva exakt vad de vill ha.

– Ska jag vara helt ärlig så finns det krävande kunder i alla prisklasser. Det finns alla typer av kunder. Det finns de som är krävande och köper för 450 000 euro och så finns det de som är krävande och köper för 15 000 000 euro, samtidigt som det finns väldigt behagliga och enkla kunder att göra med. Det är charmen med yrket, att man måste vara anpassningsbar.

Är det bra betalt?

– Absolut, är man en duktig mäklare och gör många affärer så visst, då kan man tjäna bra med pengar.

Har du tjänat mycket?

– Det beror på, vad är mycket? Mycket för mig är kanske lite för dig.

Jämfört med din fotbollskarriär?

– Då har jag tjänat mer på fotbollskarriären, kan jag säga. Men jag höll på längre med fotbollen.

Framgent kan Concha lägga till ytterligare en titel: Realityserie-profil.

Eller?

– Jag vet inte vad man ska kalla det, men en serie ska det bli i alla fall.

ANNONS

Ska medverka i ny Netflix-serie

I dagarna meddelade streamingtjänsten Netflix att man kommer släppa en ny realityserie under 2024 där tittaren kan följa ett gäng mäklare i Marbella, bland annat Matias Concha.

Serien har redan spelats in, men Concha har ännu inte sett slutprodukten.

– Det har varit roligt och annorlunda framför allt. Jag kommer ju från en annan typ av bakgrund – som fotbollsspelare. Så det här var ganska nytt för mig.

Vad kan man förvänta sig av serien?

– En serie måste ju innehålla lite drama och lite humor, så det är självklart att serien kommer innehålla de här ingredienserna och lite lyxbostäder.

Vad står du för, drama eller humor?

– Det får vi se, jag vet faktiskt inte … det beror på hur de väljer att framställa mig. Men förhoppningsvis ska jag ha lite av allting, säger han med ett skratt.

LÄS MER:De låg bakom Gais-kuppen i Las Vegas: ”För jäkla roligt”

LÄS MER:Häckens Champions League-motståndare klara

ANNONS