Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Christopher Mbamba jublar efter sitt första mål för Oddevold i 3–3-matchen mot Oskarshamn. Bild: Håkan Fredriksson
Christopher Mbamba jublar efter sitt första mål för Oddevold i 3–3-matchen mot Oskarshamn. Bild: Håkan Fredriksson

Mbamba i Kenyas mästerskapstrupp

Tottenhamns stjärna Victor Wanyama är med i Kenyas bruttotrupp till Afrikanska mästerskapen. Det är också Djurgårdens förre skyttekung Michael Olunga – och Oddevolds Christopher Mbamba.

På tisdagen offentliggjorde Kenyas förbundskapten Sébastian Migné en lista på 30 spelare inför de Afrikanska mästerskapen i sommar. Bruttotruppen ska senare minskas till 23 spelare som kan delta i turneringen i Egypten under juni månad.

Bland de 30 spelarna finns Oddevolds Christopher Mbamba som Bohusläningen skrev som nyligen. Han har dubbla medborgarskap och har varit med det kenyanska landslaget en gång tidigare men ännu inte debuterat i någon landskamp.

LÄS MER: Christopher Mbamba mellan fotbollsäventyren

– Jag streamade presskonferensen i morse och blev glad såklart. Samtidigt vill jag inte tänka på det för mycket för det är mycket jobb kvar att göra tills dess. Att jag är med i bruttotruppen betyder heller inte att jag får spela. Jag tar en dag och en träning i taget för att vara redo när jag åker dit.

Landskamper i Paris

Kenyas landslagstrupp ska samlas i Paris den 31 maj på ett förläger. Träningsmatcher mot Madagaskar och Gambia finns planerade innan de åker till Egypten med den slutliga 23-mannatruppen den 18 juni. Första matchen i Afrikanska mästerskapens gruppspel är mot Algeriet i Kairo den 23 juni.

– Jag vill spela med Oddevold så länge det går och den bästa förberedelsen är att spela matcher. Huvudet är här nu, säger Christopher Mbamba som kan spela tre division 1-matcher till innan Kenya samlas.

Oddevold har Lund (hemma 18/5), Utsikten (borta 25/5) och Kristianstad (hemma 30/5) i de kommande omgångarna.

"Tappar en bra spelare"

Oddevolds ledning har hela tiden varit medvetna om situationen.

– Vi har hela tiden utgått från att han åker. Roligt för honom och en bra erfarenhet. En glad nyhet jättestor grej för honom men samtidigt tråkigt på ett sätt för vi tappar en bra spelare som gjorde en bra match senast. Det är bara att önska honom lycka till, säger Johnny Schöön, sportchef i Oddevold.

"Skönt att göra mål"

I helgen gjorde Christopher Mbamba sitt första mål för Oddevold när han satte 2–1 i 3–3-matchen mot Oskarshamn.

LÄS MER: Oddevold tappade två ledningar – men tog poäng

– Skönt att få göra ett mål men även utan målet så kändes det bra. Jag har smält in i laget och det är lätt att komma överens på planen. Det kändes som att vi hade full kontroll och det var synd att vi inte fick alla tre poängen. Jag är spelmässigt nöjd med helheten.

I Kenyas bruttotrupp finns flera kända namn. Champions league-finalisten Victor Wanyama (Tottenham), förre Djurgården-anfallaren Michael Olunga (Kashiwa Reysol, Japan), Eric Johana Omondi (Brommapojkarna) samt Eric Ouma Otieno och Ovella Ochieng (Vasalunds IF) är alla med i 30-mannatruppen.