Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Niklas Christensson. Bild: Håkan Fredriksson
Niklas Christensson. Bild: Håkan Fredriksson

Meriterande seger för Rössö

Bortamatch och på andra sidan stod elitettanlaget Lidköping. Det spelade ingen roll för Rössö. De vann träningsmötet på söndagen.

Två klara segrar i DM och en storförlust mot Damallsvenska Göteborg var resultaten som Rössö hade med sig till helgens träningsmatch mot Lidköpings FK, som i höstas var nära att nå kvalet till högsta serien.

Men trots de meriterna var det Rössö som vann efter matchens enda mål, ett självmål.

Tränaren Niklas Christensson var nöjd – med flera saker.

– Att vi vinner och håller nollan såklart. De saknade visserligen några spelare men det gjorde vi också, berättar Rössötränaren.

Sex spelare borta

Först och främst kunde inte någon av målvakterna, Alexandra Josefsson eller Linnéa Samuelsson, spela och därför fick målvaktstränaren Sara Johansson vakta målet. Dessutom saknades Linnéa Kogsta, Ellen Alström, Emma Karnström och Rebecka Christensson. Spelare som normalt ingår i startelvan.

Målet kom i slutminuten av den första halvleken. Anna Holmqvist hittade Klara Johansson i djupled och hennes inlägg nickades i eget mål av en LFK-försvarare. Det var också i den första halvleken som det mesta hände.

Skoglund skadad

– Det kunde lika gärna ha varit 3-3 i paus. De hade första kvarten men vi jobbade oss in i matchen. Frida Emilsson hade ett bra skott, sedan hade vi en trippelchans för Matilda Eljas och Jennifer Davidsson. Det var händelserikt och en bra första halvlek, säger Christensson.

Den andra halvleken var inte lika intensiv. Mittbacken och lagkaptenen Malin Skoglund fick utgå med en stukad fot och flera spelare fick spela på ovana positioner. Lidköping hade ett par chanser att kvittera i slutet men försvaret där unga Ida Vestman spelade hela matchen fick hålla nollan.

– Ida var jättebra och Linnéa Gustafsson fick spela mittback i andra och löste den ovana positionen. Sedan stod Frida Emilsson, Hanna Magnusson och Stella Ullberg (född 2003) för bra insatser, tyckte en nöjd Niklas Christensson som inte tror att de skadade spelarna blir borta så länge.