Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
LÄMNAR. Mahmoud
LÄMNAR. Mahmoud "Mido" Abed-Al-Mouti har gjort sitt i Oddevold för den här gången. Bild: Håkan Fredriksson

Mido lämnar Oddevold efter två säsonger

Det blev två säsonger, men nu lämnar Mahmoud "Mido" Abed-Al-Mouti Oddevold.

– Jag älskar både futsal och fotboll, och vill inte tvingas att välja. När IFK Uddevalla erbjöd mig att kunna kombinera båda sporterna utan att det kolliderar och suger en massa energi från mig, då kändes det helt rätt. Detta är vad jag vill göra, och då är inte pengar det viktigaste, säger ”Mido”.

– En mycket viktig spelare för oss i futsalen, och han är en fantastisk fotbollsspelare. Det var ett av mina första mål som ny klubbchef att locka honom till IFK Uddevalla. Jag är förhoppningsfull att andra futsalspelare följer efter Mido till vår förening och vårt nya koncept, säger Tommy Rasimus, klubbchef i IFK Uddevalla.

Midos beslut bekräftas av Oddevold.

– Vi har enats om att det inte blir någon fortsättning, vilket jag beklagar. Jag hade gärna sett honom hos oss även nästa säsong. Vi har varit väldigt nöjda med hans tid här, ­säger sportchefen Johnny Schöön.

– Han vill satsa på futsal och se hur långt det kan bära samtidigt som han är medveten om att vi sätter fotbollen främst och då fungerar det förstås inte. Han har förståelse för hur vi resonerar och vi önskar honom lycka till. Man vet aldrig vad som händer, men om det skulle vara så är han alltid välkommen tillbaka. Vi skiljs åt som vänner, säger Johnny Schöön.

Oddevold letar också nya spelare. De kommande två veckorna finns mittbacken Markus Karlsson från Vänersborgs IF samt mittbacken/mittfältaren Alexander Almqvist från Skoftebyns IF på plats för provspel.