Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bragi Bergsson missar en match.

Mild dom för Oddevolds Bragi Bergsson

De inblandade parterna är hörda. Nu har Oddevolds Bragi Bergsson fått sin avstängning efter utvisningen i lagets sista träningsmatch.

Bragi Bergsson fick ett direkt rött kort i Oddevolds sista träningsmatch mot Carlstad United då domaren ansåg att han hade knäat en motståndare. I väntan på att händelsen utretts kunde mittfältaren spela i söndagens premiär mot Assyriska BK.

Nu har domen kommit. Bergsson blir avstängd i en match och missar Oddevolds hemmapremiär mot Kristianstad på lördag.

– Jag accepterar det med tanke på vad domaren hade skrivit. Han måste ha missuppfattat situationen, säger Bragi Bergsson.

Det var i slutet av matchen på Thordéngården den 1 april som Oddevolds nyförvärv fick det röda kortet efter en stökig situation. Han har lämnat sin berättelse precis som den inblandade Carlstadsspelaren och en match avstängning kan nog ses som en mild dom med tanke på vad domaren rapporterade.

– Jag knuffade undan honom och det var felaktigt av mig, men jag har inte knäat honom, slår 23-åringen fast.

Avstängningen gäller 20-26 april.

– Vi har varit i kontakt med Carlstad United och de tyckte inte att det var så kraftfullt. Skäligt med en match och inte mer, säger Oddevolds tränare Jonas Rehnberg som tycker att förbundet hittade rätt i bedömningen av ärendet.

Som tänkbara ersättare på det centrala mittfältet till helgen finns både Tobias Mikaelsson och Hampus Furublad. Den sistnämnde var med på bänken senast efter en tids skadefrånvaro.

– Hampus har haft två olika skador, först en kraftig lårkaka och sedan en känning i knät. Han är i full träning nu och har sett piggare ut det senaste, säger IKO-tränaren.