Till vardags bor systrarna Saga och Lova Fredgren tillsammans i Munkedal. Men den här kvällen, för första gången någonsin, kämpade de mot varandra på fotbollsplanen.
Till vardags bor systrarna Saga och Lova Fredgren tillsammans i Munkedal. Men den här kvällen, för första gången någonsin, kämpade de mot varandra på fotbollsplanen. Bild: Joel Hansson

Minnesvärd match för systrarna Fredgren från Munkedal

De har sina rum vägg i vägg och är uppvuxna tillsammans i Munkedal. Men i matchen mellan Herrestad och Vallen stod systrarna Fredgren öga mot öga för första gången i deras fotbollsliv.

ANNONS
|

De har vuxit upp ihop i Munkedal, är fotbollsfostrade i MIF och har spelat i samma lag under flera år. Men systrarna Lova (15 år) och Saga (13) hade aldrig tidigare mött varandra i en fotbollsmatch.

På onsdagskvällen i förra veckan var stunden inne.

Lova Fredgren innermittfältare för Vallen.

Saga Fredgren yttermittfältare för Herrestad.

– Det blev en speciell match. Jag känner henne så väl och vi träffas hela tiden. Det var ändå stort att få möta min egen syster för första gången, säger Saga Fredgren.

"Rolig upplevelse"

På Undavallens konstgräs i Uddevalla var det storasyster Lova och hennes Vallen som var bäst. De vann med 3–0 och gick upp i serieledning i division 2 nordvästra Götaland för damer.

ANNONS

– Jag visste att det skulle bli tufft för oss och det kändes inte bra att förlora. Samtidigt är Vallen ett bra lag och det var en rolig upplevelse att få möta Lova, säger Saga Fredgren.

Enligt Lova hade Saga hetsat sin storasyster före avspark.

– Hon gick runt och sa att Herrestad skulle vinna. Men det gjorde mig bara ännu mer tänd och efteråt hade hon inte så mycket att säga.

För Lova Fredgren var det en speciell match på ännu ett sätt.

– Jag spelade för Herrestad mellan 2016–2018. Därför var matchen extra rolig för mig med tanke på att jag mötte mitt förra lag.

ANNONS