Ljungskiles Alexander Mellqvist gjorde mål igen.
Ljungskiles Alexander Mellqvist gjorde mål igen. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Mittbacken Mellqvist målskytt igen

Robin Strömberg och Anekpeno Udo brukar göra målen för Ljungskile. Men bakom dem finns en riktigt målfarlig mittback.

ANNONS
|

Ljungskile är ett av söderettans formstarkaste lag. Lördagens motståndare är ett av seriens starkaste lag sett över hela säsongen.

Helsingborgslaget Eskilsminne IF ligger efter 26 omgångar på andra plats efter suveräna Mjällby. De kom till LSK-mötet med två raka segrar och fyra vinster av fem möjliga. Det var två formstarka lag som drabbade samman på Harlyckans IP men någon vinnare blev det inte.

Ett tidigt ledningsmål för LSK kvitterades i slutet av Eskilsminne.

– Surt med ett sent insläppt mål, säger Jörgen Wålemark som tyckte att laget kunde fått med sig tre poäng hem.

– Framförallt var vår första halvlek bra där vi borde gjort fler mål. Vi hade även lägen i den andra halvleken att göra fler mål. Vi spelade en fantastisk fotboll mot ett skickligt lag med duktiga forwards. Det var en bra division 1-match där vi visade en riktigt bra inställning. Vi tar en poäng, det är bra borta mot en tuff motståndare.

ANNONS

Robin Hofsö gjorde 1–1 i den 88:e minuten med sitt 17:e för säsongen.

Jörgen Wålemark tror att Eskilsminne har en bra chans att knipa kvalplatsen till superettan. De slåss med Oskarshamn, Torn och Tvååker om platsen bakom Mjällby när fyra matchern återstår.

Ljungskiles mål gjordes av Alexander Mellqvist. Hans sjätte mål i söderettan och med det är han tredje bäst i LSK bakom Robin Strömberg och Aniekpeno Udo.

– Han är fantastiskt bra på fasta situationer. Han vågar alltid gå dit, är rejäl och bra i läget och det betalar sig, säger Wålemark som unnar mittbacken Mellqvist alla målen.

Matchfakta

Division 1 södra

Eskilsminne IF–Ljungskile SK 1–1 (0–1)

Mål: 0–1 Alexander Mellqvist (6), 1–1 Robin Hofsö (88)

LSK: Deni Kaksa - Filip Karlin, Jonathan Gustafsson, Alexander Mellqvist, Anton Snibb - Jakob Olsson, Linus Dahl, Edin Öy (72), Hampus Dahlqvist (90) - Robin Strömberg, Aniekpeno Udo

Avbytare: Nino Sahinovic, Erik Lund, Roger Thompson, Arvin Shojaee (90), Viktor Mollapolci, Aleksandar Kitic (72), Gustav Hallberg

Publik: 406

ANNONS