Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
TALANG. 16-åriga Ida Vestman, skolad i Herrestads AIF, har skrivit på för IK Rössö Bild: IK Rössö
TALANG. 16-åriga Ida Vestman, skolad i Herrestads AIF, har skrivit på för IK Rössö Bild: IK Rössö

Mittbackstalangen klar för Rössö

IK Rössö vill upprepa fjolårssegern i damettan. Nu har klubben börjat lagbygget – med ett lokalt nyförvärv.

16-åriga mittbacken Ida Vestman, som just börjat på Uddevalla Elitidrottsgymnasium, har under 2018 vid två tillfällen varit uttagen till svenska fotbollsförbundets regionala elitläger för spelare precis utanför landslagstrupperna. Hon har dessutom representerat Bohusläns FF på såväl utvecklingslägret samt i distriktslagsturneringen Cup Kommunal.

Vestman, som varit ordinarie i Herrestads AIF:s division 2-lag i två säsonger, är dock ingen nykomling på Rössös träningar.

– Som ett led i samarbetet med Haif var hon och provtränade med oss för ett år sedan. Då bestämde vi att hon skulle fortsätta spela med där, men ändå komma in och träna med oss regelbundet, berättar Rössötränaren Niklas Christensson som nu tyckte att tiden nu var mogen att erbjuda henne ett kontrakt.

Han är av flera skäl mycket nöjd med förvärvet.

– Det är precis den typ av spelare som vi efterfrågar. Hon är talangfull och brinner för att bli bättre. Hon har många goda egenskaper som mittback, lång, stark i närkamperna och bolltrygg. Det finns mycket att utveckla, men hon kan bli jättebra, säger Christensson.

Själv är den unga talangen nöjd med klivet uppåt i seriesystemet.

– Det känns jättebra och roligt. Kvalitén på laget och spelarna här gör att jag är säker på att jag kommer att utvecklas mycket framöver, säger hon till klubbens hemsida.

Samtidigt som Rössö förstärker försvarsuppställningen försvinner två mittbackar. Både Hanna Blom och Malin Kristiansson har meddelat klubben att de inte gör någon satsning mot nästa säsong på grund av problem med korsbandsskador.

Christensson känner sig ändå trygg med mittbacksbesättningen.

– Absolut. Och skulle det behövas har vi flera spelare som kan ta den rollen vid behov.

Åtta spelare från fjolåret har redan förlängt och samtal pågår med resten av truppen.

– Vi tittar förstås på nyförvärv, men först och främst vill vi behålla de vi har, säger Rössötränaren som också berättar att det ännu är oklart om elitmeriterade Irvina Bajramovic, som förstärkte Rössö under året, avser att fortsätta med Uddevallaklubben i division 1.