Uba Charles har skrivit ett kontrakt över säsongen med Ljungskile SK.
Uba Charles har skrivit ett kontrakt över säsongen med Ljungskile SK. Bild: Joel Hansson

Mittfältare klar för LSK – fansens bidrag avgörande

Han har provspelat för Ljungskile SK och hyllats efter insatserna i träningsmatcher. Nu har LSK skrivit kontrakt med 19-åriga Uba Charles – som i sitt förra lag gick under smeknamnet ”Kanté”.

ANNONS
|

19-åriga Uba Charles har fått chansen att visa upp för Ljungskile SK under försäsongen. Han spelade matcherna mot FC Trollhättan och gjorde ett av lagets mål mot Grebbestad i lördags.

Efter matchen mot Trollhättan berättade han att lagkamraterna i Linköping City gett honom smeknamnet ”Kanté” – efter Chelseaspelaren N’Golo Kanté.

– Han är en förebild för mig och jag tittar alltid på klipp med honom innan mina matcher för att komma i rätt stämning, sa han då.

Och visst finns det likheter, något som Bohusläningens utsände noterade under träningsmatchen mot FCT.

”Ettrig, kortväxt, skicklig bollvinnare, defensiv innermittfältare, duktig på att täcka stora ytor och ett charmigt leende. LSK:s provspelare Uba Charles och världsstjärnan N’Golo Kanté är minst sagt lika i både spelstil och utseende”, skrev Bohusläningen då.

ANNONS

Fansens bidrag ”avgörande”

Nu står det klart att Uba Carles får fler chanser att visa upp sig för Ljungskilepubliken. På måndagen meddelade LSK att 19-åringen skrivit ett kontrakt med klubben.

”Uba har gått framåt under sin tid hos oss och vi både hoppas och tror att han kan fortsätta utvecklas i positiv riktning. Trots sin ringa ålder är han mogen i sitt spel, där vi framför allt får in en spelare som har goda fysiska kvaliteter och är en bollvinnare”, säger Ljungskiletränaren Erik Lund till klubbens hemsida.

Bidrag från LSK fans har varit ”avgörande” för att lyckas värva Uba Charles till Ljungskile.

”Vi tror att klubben har hittat en riktig guldklimp och vi ser förväntansfullt fram emot Uba-show under säsongen”, säger Robert Ohlson från LSK fans till Ljungskiles hemsida.

Uba Charles gjorde 21 matcher för Linköping i Ettan södra förra säsongen.

ANNONS