Mollapolci målskytt när LSK vann

Nyförvärvet från Oddevold Viktor Mollapolci firade debuten för Ljungskile SK med att göra ett av målen i segermatchen mot Vänersborgs IF.

ANNONS
|

Det var svåra yttre förhållanden med snö och kyla på Uddevalla arena när Ljungskile tog emot Vänersborgs IF. Men det var ingenting som störde Ljungskile SK nämnvärt.

– Det är ingenting vi kan påverka utan vi måste agera proffsigt oavsett om det ligger snö på planen. Jag tycker vi gör så gott vi kan med tanke på förutsättningarna, säger Ljungskile tränare Glenn Ståhl.

Ljungskile testade amerikanske målvakten Zac Lubin, senast i IFK Luleå, och ytterbacken Emil Eliasson från Utsikten. Dessutom gjorde nyförvärvet från Oddevold Viktor Mollapolci sina första 45 minuter för sin nya klubb. Det var också han som gjorde 1–0 till Ljungskile efter 33 minuter efter att hemmalaget varit det lag som pressat högt och haft mest boll.

ANNONS

– Kul att han fick inleda med att göra mål. Han kände inget av sin skada men vi väljer ändå att matcha honom försiktigt, säger Glenn Ståhl som plockade av Mollapolci efter 45 minuter då Jakob Olsson ersatte framåt.

Ljungskile fortsatte att trycka på i den andra halvleken och Tommy Filipovic var het framåt och var näras att rycka sig loss från Vänersborgsförsvaret flera gånger. Även Emil Eliasson hade ett skott i stolpen.

– Vi slarvar fortfarande lite med sista passet, lite som vi såg mot Syrianska senast, och kunde straffat dom vid många fler tillfällen med lite flyt. Men vi är fortfarande där att det är mycket folk nytt folk och vi jobbar med att hitta relationer och lära varandras styrkor och svagheter, säger Ståhl som ändå är nöjd med matchen som helhet.

2–0 kom i 85:e minuten efter att Jakob Olsson rivits ner i straffområdet och Tommy Filipovic satt den efterföljande straffen.

Glenn Ståhl tycker det är för tidigt att uttala sig om provspelarna.

– Vi får sätta oss ner och prata och se om vi ska se dom mer. Det är svåra förutsättningar i dag. Zac har ju egentligen ingenting att göra. Vi vet att han är väldigt verbal och kommunikativ vilket är bra. Han jobbar långt ut och håller ett bra avstånd till försvaret och vi skulle kunna använda honom som en swiper. Det är svårt och tidigt och vi vill göra en rättvis bedömning.

ANNONS

Fakta: Matchfakta

Träningsfotboll

Ljungskile SK–Vänersborgs IF 2–0 (1–0)

1–0 Viktor Mollapolci (33), 2–0 Tommy Filipovic (85) straff.

Ljungskile startelva: Zac Lubin - Emil Eliasson, Linus Dahl, Peter Mandic, Gustav Hallberg - Filip Karlin, Patrik Wallin, Jonathan Gustafsson, Simon Svanberg - Tommy Filipovic, Viktor Mollapolci

Ersättare: Alexandar Kitic, Jakob Olsson, Hampus Dahlqvist.

ANNONS