Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Morlanda återvänder till seriespelet

Ett halvår efter att Morlanda drog sig ur femman är de tillbaka i seriesystemet.

Under vintern drabbades den nyblivna division 5-klubben Morlanda Goif av spelarbrist. Till slut fanns ingen annan väg att gå. De drog sig ur femman i februari.

Nu är det dock andra vindar som blåser över Orust. För närvarande finns ett 20-tal spelare och klubben har därför anmält sitt intresse att spela i seriesystemet igen. Morlanda tar en plats i höstens division 7 vilket är möjligt då den norra och södra serien delas upp i ett A- och ett B-slutspel efter sommaren.

– Känns naturligtvis jättebra att vi får chansen igen. Det är inte lätt att driva en förening i de lägre serierna, säger Bo Hansson i styrelsen.

Några spelare är kvar sedan förra året och ett gäng med yngre, tidigare Morlandaspelare, har anslutit under våren. Då tog de chansen att anmäla sig till seriespelet på nytt.

– Tävlingskommittén har redan beslutat att ta med dem. De gjorde samma sak förra året och nu ska vi bara göra klart exakt hur division 7 ska se ut under hösten, säger Bohusläns fotbollförbunds Maria Niklasson Bergsten.

Division 7 norra och södra Bohuslän spelades klart i juni. I mitten av augusti återstartar A- och B-slutspelet.