Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Munkedals IF – föreningen där alla engagerar sig inför Nordisk flick

För att allt ska gå måste hela föreningen stå på tå. Men veckans landskamper ger också mycket tillbaka till Munkedals IF.
– Det blir en bra gemenskap i klubben när alla ställer upp, säger Karina Bergman.

Tisdag: England mot Finland.

Torsdag: Sverige mot Finland.

Spelplats: Munkedals IP.

Samhället får finbesök den här veckan när Nordisk flick stormar in över Munkedals idrottsplats. För att landskamperna ska kunna genomföras hjälper omkring 200 personer till före, under eller efter matcherna. På ett eller annat sätt är alla klubbens lag involverade förutom de allra yngsta.

TV: Se när Munkedals IF genrepade arrangemanget inför Nordisk flick med inmarsch och nationalsång.

Och det är en hel del som krävs jämfört med en dam- eller herrmatch på Munkedals IP: fanbärare, parkeringsvakter, maskotar, bollflickor, dopingrum, extra flaggstänger, reklamskyltar från förbundet, entrévärdar, affischering över hela kommunen och en hel del saker till.

– Jag förstår att det ska vara uppstyrt och att spelarna ska känna sig speciella när de spelar sådana här matcher. Men vissa saker är kanske är lite överdrivna: exempelvis att duschgrejer ska finnas på plats som handdukar och schampo, säger Karina Bergman.

Skapar gemenskap

Hon ingår i Munkedals IF:s arbetsgrupp inför flicklandskamperna. Tillsammans med Therese Andersson, Aine Bäckström och Andreas Blomqvist har hon huvudansvaret för arrangemangen under veckan.

Karina Bergman menar att arrangemangsinstruktionerna från svenska fotbollförbundet är klockrena och tydliga.

Klubben har inte heller haft några problem med att få folk att ställa upp.

– Det är skönt att våra medlemmar är så hjälpsamma. Sådana här arrangemang gör att vi får bra gemenskap i klubben. Att vi hjälps åt och att olika lag och föräldrar samarbetar även fast de inte tillhör samma lag inom MIF.

Karina Bergman ser framför allt fram emot torsdagens F16-landskamp när Sverige möter Finland.

– Det är alltid kul när det svenska landslaget är på besök. Det spelar ingen roll om det är killar, tjejer, damer eller herrar. Det är bara roligt att ett svenskt landslag kommer till vår förening och vår fotbollsplan.