Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Munkedals IF samlade många fotbollssugna ungdomar under höstlovet. Bild: Anna Aronsson
Munkedals IF samlade många fotbollssugna ungdomar under höstlovet. Bild: Anna Aronsson

Munkedals IF vill starta ungdomsstyrelse

Munkedals IF vill starta en ungdomsstyrelse. Som en omstart för projektet anordnades en alldeles särskild fotbollsaktivitet för klubbens barn och unga på torsdagen.

Flyttade, uppskjutna och inställda matcher. Det har varit en tuff fotbollssäsong för många föreningar och spelare under 2020.

Munkedals IF är inget undantag.

Men för att ändå kunna sätta guldkant på säsongsavslutningen bjöd föreningen i förra veckan in barn och unga för att delta i en fotbollsaktivitet i Munkedals sporthall.

Höstlovsaktiviteten gjordes i samarbete med Sisu och Fotbollscompaniet. Ungdomarna fick bland annat testa på fotbollsdart och andra fotbollsrelaterade tävlingar.

– För de som var där blev det väldigt roligt och lyckat, säger MIF:s ordförande Andreas Blomqvist.

Under dagen fick ungdomarna testa på flera fotbollsrelaterade utmaningar. Bild: Anna Aronsson
Under dagen fick ungdomarna testa på flera fotbollsrelaterade utmaningar. Bild: Anna Aronsson

En av anledningarna var att behålla ungdomarna i föreningslivet. Samtidigt var den avslutande aktiviteten också en omstart på föreningens ambition att starta en ungdomsstyrelse för barn och unga i åldrarna 13–21 år.

Projektet drogs först i gång redan i januari men på grund av coronapandemin har möten och planering skjutits fram i tiden.

– Tanken är att ungdomarna ska få större inverkan på föreningen. Men de exakta formerna har vi inte satt än. Det vill vi göra ihop med ungdomarna i ungdomsstyrelsen, säger Blomqvist.